Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc elmondta, miért esik mindig bűnbe Orbán Viktor

2022. július 17., vasárnap 11:16

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán ismertette gondolatait az ország helyzetéről. Az energia-veszélyhelyzet, a háború, az infláció és egyéb égető problémák hátterében szerinte a miniszterelnök, Orbán Viktor áll, mert ragaszkodik a hatalmához.

Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán így fogalmaz, „ha nem közös a haza, akkor nem közösek a dolgaink, nem közös a nyelv, a gondolat, a történet”.

Szerinte ha nem az ellenzék irányít, a haza veszélybe kerül, mert Orbán Viktor már így is sokadszor „tévútra” vezette az országot.

Akkor másik áruló lesz. És mert a hazáért mindent meg lehet, mi több, meg kell tenni, nincs határa a cselekvésnek. Jónak. Rossznak. Magyarország, közös hazánk azért keveredik tévútra sokadszor, mert aki hatalmon van, azt hiszi, hogy nélküle végveszélyben lesz a haza

– vélekedett az ellenzéki politikus.

Közösen birtokolná a hazát az ellenzék

Gyurcsány Ferenc kifejtette, hogy miképp lenne célszerű „birtokolni” a hazát. Bírálta a miniszterelnököt, amiért hatalmon maradt, és felvázolta a terveit, miként látja jobbnak a hatalomátvétel utáni belpolitikai színteret.

Ellenzékben lesz. Közösen kell birtokba venni a hazát. Nem egyiknek, nem másiknak. Nem nekünk, nem nekik. Közösen. Amíg ez nem történik meg, addig bárki bármit megtesz majd a hatalom megtartásáért, megszerzéséért.

Szerinte „a haza mindenek előtt” lesz az önfelmentő háborús logika. „Orbán Viktor a Fidesz élén magát tekinti a haza egyetlen törvényes képviselőjének”, ezért esik folyamatosan történelmi, politikai bűnbe.

„Orbán bűnbe esett a kata eltörlésével”

„Bármilyen profánnak tűnik, a kata eltörlésea rezsiár elengedése, ez a dráma, ami most jön, valójában azért történhet meg, mert volt egyszer egy bukott miniszterelnök, aki azt mondta, hogy a haza nem lehet ellenzékben” – fogalmazott a volt miniszterelnök, aki nehezményezi, hogy még mindig a Fidesz a kormánypárt.

Ellentmondásosan azt állította, hogy mióta a haza nem lehet ellenzékben, azóta van valójában ellenzékben.

Rovatok