Index Vakbarát Hírportál

Új főigazgatót neveztek ki a Bajcsy-Zsilinszky Kórház élére

2022. augusztus 1., hétfő 17:48

Hétfőtől Óváry Csaba neurológus a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója.

Bajcsy-Zsilinszky Kórház új főigazgatója hangsúlyozta: a kórház lakossággal kialakított kapcsolatát, valamint a járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátás közötti szoros együttműködést kívánja a legújabb digitális megoldásokkal még tovább erősíteni.

Óváry Csaba 1994-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerezte orvosi diplomáját, 2000-ben szakvizsgázott neurológiából – írja az MTI.

2008–2010-ben a balassagyarmati Kenessey Albert Kórház- és Rendelőintézet orvosigazgatója, 2012–2014-ben az Országos Idegtudományi Intézet szakmai igazgatója, ezután 2018-ig az ekkor már Országos Klinikai Idegtudományi Intézet orvosigazgatója, 2018–2021-ben pedig főigazgatója volt.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház élére a visegrádi Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórház és Gyógyfürdő főigazgatói székéből érkezik.

Kiemelt szakterületei közé tartozik a stroke-epidemiológia, a stroke-ellátás szervezése és az egészségügyi menedzsment. Jelenleg az Egészségügyi Szakmai Kollégiumok Neurológiai Tagozatának elnöke, valamint a Magyar Stroke Társaság alelnöke.

(Borítókép: Óváry Csaba 2019. május 2-án. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

Rovatok