Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely közölte, mitől függ a rezsitámogatás

2022. augusztus 29., hétfő 13:53

Októbertől igényelhetik a rezsitámogatást a rászorulók, ha a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén támogatja az erről szóló előterjesztést – mondta a főpolgármester hétfőn Budapesten a közmédiának.

Karácsony Gergely egy másik témában tartott sajtótájékoztató után kapott kérdéseket a bevezetni tervezett fővárosi rezsitámogatási rendszerről, és ezekre válaszolva úgy fogalmazott:

Nem az a kérdés, miből tudjuk kifizetni, hanem hogy a főváros teljesítse azt a választási ígéretemet, hogy a rászoruló nyugdíjasoknak és családoknak rezsitámogatást adunk.

Megerősítette, hogy az intézkedés körülbelül 150 ezer háztartást érint majd, és több mint egymilliárd forintos költséget jelent.

Megvalósíthatják az ígéretét

Karácsony Gergely az MTI szerint azt mondta: a ciklus közepén eljutottak oda, hogy ezt a választási ígéretét meg tudják valósítani most, amikor a rezsiárak növekedése miatt nagyon sok budapesti család nehéz helyzetben van.

A sajtótájékoztatón azt jelentették be, hogy két új családi szolgáltatás indul Erzsébetvárosban: a Fecske szolgálat, valamint a Varázsdoboz Fejlesztő Központ és Játszóház. Előbbi szolgáltatás igénybevételével a fogyatékossággal élő, sajátos nevelési igényű vagy tartósan beteg gyermeket, esetleg fiatal felnőttet nevelő erzsébetvárosi szülők közvetlenül az önkormányzattól kaphatnak segítséget. 

A Varázsdoboz Fejlesztő Központ és Játszóház a megelőzés elve alapján nyújt segítséget a sajátos nevelési igényű, valamint kisebb-nagyobb problémával küzdő gyermekeknek. Ez a szolgáltatás a fővárosiaknak elérhető, nem csak a VII. kerületieknek.

Karácsony Gergely szerint a főváros és a kerületek partnerségének legfőbb elve az, hogy a 2019-es Budapest mindenkié című választási programot mindennap megpróbálják megvalósítani. 

(Borítókép: Karácsony Gergely 2022. január 5-én. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok