Index Vakbarát Hírportál

Válaszolt az amerikai nagykövet: szerinte nem csak Trumpot kellene keresnie Orbán Viktornak

2022. október 11., kedd 20:49

David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete reagált Orbán Viktor azon Twitter-bejegyzésére, amelyben egy travoltás mémmel barátját, Donald Trumpot kereste.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn „Csapjunk egy kis zajt!” felütéssel elindította Twitter-oldalát. Havasi Bertalan, a magyar kormányfő sajtófőnöke még aznap egy közleményben arról adott hírt, hogy „elsősorban a nemzetközi közvélemény tájékoztatására” bővítették Orbán Viktor portfólióját. „Szabadságharcos, férj, apa, nagyapa, Magyarország miniszterelnöke” – e szavakkal jellemezte magát Twitter-oldalán a kormányfő. Kedd estig több mint 44 ezer követőt gyűjtött össze.

Negyedik bejegyzését barátjának, Donald Trump korábbi amerikai elnöknek szánta, amelyhez egy ismert mémet is csatolt.

A Twitteren töltött első napom után egy kérdés motoszkál bennem. Hol van jó barátom, Donald Trump?

– írta tweetjében Orbán Viktor, aki egy travoltás mémet is megosztott.

A megszólított Donald Trump Twitter-fiókját 2021 januárjában törölték „erőszakra való felbujtás kockázata” miatt.

Orbán Viktor kedd délelőtti tweetjére David Pressman, az Egyesült Államok nemrég kinevezett budapesti nagykövete is reagált. Barátságosan üdvözölte a magyar miniszterelnököt, de felhívta a figyelmét arra is, hogy van más is, akit érdemes lenne követnie.

Miközben a barátodat keresed, talán van egy másik barát is, akit követhetsz, az Amerikai Egyesült Államok elnöke. De ahogy a magyar média mondaná: csak semmi nyomás

– írta David Pressman, aki a travoltás mém felett a #nyomasgyakorlo hashtaget is feltüntette.

Rovatok