Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan megszólal Orbán Viktor

2022. október 28., péntek 06:48

Két hét után újra interjút ad Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban. A magyar kormányfő legutóbb az Északi Áramlat elleni szabotázsról, az inflációról és az Oroszországgal szemben kivetett szankciókról is beszélt. Orbán Viktor akkor úgy fogalmazott, az inflációt a szankciók okozzák.

Orbán Viktor utoljára október 14-én adott interjút a közszolgálati rádiónak. A Kossuth rádió interjújában akkor arról beszélt, hogy Magyarországnak nem kell elmagyarázni, hogy milyen az orosz hadsereg brutalitása, hiszen „a mi Zelenszkijünket kivégezték 1956-ban” – utalt Nagy Imrére. 

A kormányfő a Oroszországgal szemben kivetett szankciókról akkor úgy vélekedett, hogy a Magyarországon is tapasztalható inflációt éppen ezek a szankciók okozzák, és elmondása szerint késhegyre menő csatákat vívnak, hogy Magyarországot mentesítsék a szankciók alól. Úgy véli, a végső megoldást az jelentené, ha az EU elállna a szankcióktól.

Orbán Viktor október 26-án kormányülést tartott, melyen többek között napirendre került az energiaválság és a szankciós infláció. A miniszterelnök szerint a tét nagy, hiszen a brüsszeli szankciók európai energiaválságot okoznak – írta a kormányülést beharangozó videójához hivatalos Facebook-oldalán. 

Ezt megelőzően október 19-én ülésezett a kormány, egy nappal az európai uniós csúcstalálkozó előtt. A kormányfő akkor azt írta, „Holnap indul az uniós csúcs. Brüsszel megint új tervvel állt elő. Nem engedjük, hogy semmibe vegyék Magyarország érdekeit”.

(Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2022. április 1-jén. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Rovatok