Index Vakbarát Hírportál

Íme az árstopszakácskönyv, ezeket az ételeket készítheti el olcsóbban

2022. november 9., szerda 16:42

Szerdán derült ki, hogy a krumpli és a tojás is bekerül az árstoppal védett élelmiszerek közé. Mindez számos étel sütését, főzését olcsóbbá teszi, a Pénzcentrum össze is szedte, hogy melyek ezek.

Már október vége óta szó volt arról, hogy a rendkívül magas élelmiszer-infláció miatt újabb alapvető élelmiszerekre terjesztheti ki az élelmiszerárstopot a kormány. 

Szerdán a kormány be is jelentette, hogy mely ételek kerülnek bele az árstopba: a krumpli és a tojás. A Miniszterelnökség azóta már egyszer pontosította is a tojással kapcsolatos bejelentést.

A két alapvető élelmiszer hozzáadása sokat segít abban, hogy valamelyest csökkenjen a mindennapi reggeli/ebéd/vacsora elkészítési költsége. A Pénzcentrum a bejelentés után össze is szedte azokat az ételeket, amelyeket a mostani árstopbővítés után olcsóbban lehet elkészíteni csirkemellből, csirke far-hátból, lisztből, étolajból, kristálycukorból, sertéscombból, ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% zsírtartalmú tehéntejből, M-es tojásból, valamint burgonyából.

Íme a listájuk: 

Az árstopos élelmiszerek közül talán a kenyér az, amelyik leginkább hiányzik a listáról, hiszen az rengeteget drágult az utóbbi egy évben (és a jelek szerint még a jövőben is fog, nem keveset). Arról, hogy az miért nem került be az árstopos termékek közé, ebben a cikkünkben írtunk röviden.

Rovatok