Index Vakbarát Hírportál

A magyar miniszterelnök bepillantást engedett a kulisszák mögé

2022. november 23., szerda 19:33

Szerdán kormányülés volt a Karmelita kolostorban, ahol a miniszterek Magyarország energiaellátásának biztosításáról és a szankciós energiafelárak letöréséről tárgyaltak. Orbán Viktor videóval jelentkezett.

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon akcióvideóval jelentkezett, melyben betekintést nyerhetünk a szerdai Karmelita kolostorban zajló kormányülésbe.

Kormányülés. Feladat: az energiafelárak letörése. Megerősödve kerülünk ki ebből a válságból is!

– írta a kormányfő.

Mint megírtuk, Orbán Viktor szerdán kormányülést tartott. A délután közzétett bejegyzésében azt írta, a brüsszeli szankciók az egekbe emelték az energiaárakat Magyarországon, ezért december 1-től önálló Energetikai Minisztérium segíti majd a kormány munkáját. Hozzátette: a legfontosabb feladat most Magyarország energiaellátásának biztosítása és a szankciós energiafelárak letörése. „Ezen dolgozunk” – írta.

Szijjártó Péter csütörtökön energiaügyi tárgyalásra utazik Brüsszelbe, ahol a magyar kormány mentességet kérne az olaj- és gázársapka bevezetése alól. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a földgáz közös beszerzéséhez is csak önkéntesen van értelme csatlakozni. Azt is elmondta, milyen problémák merültek fel a Barátság kőolajvezetéken.

Rovatok