Index Vakbarát Hírportál

Navracsics Tibor 17 szervezettel kötött együttműködési megállapodást

2022. november 29., kedd 13:09

Tizenhét tudományos, egyházi, karitatív, érdekképviseleti és civil szervezet képviselőjével kötött stratégiai együttműködési megállapodást Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kedden Budapesten, miután előző héten 13 felsőoktatási intézménnyel kötött ilyen egyezményt.

A megállapodások aláírása előtt Navracsics Tibor elmondta, reményei szerint olyan együttműködési keretet létesítenek, ami lehetővé teszi, hogy időről időre, szervezetten és intézményesített módon beszéljenek egymással jogszabálytervezetek tartalmáról, stratégai célokról „és általában Magyarország állapotáról”.

A miniszter emlékeztetett, 2010-ben fogadta el az Országgyűlés a jogalkotásról szóló törvényt, ami bevezette az intézményesített társadalmi konzultációt. Ennek lényege az volt, hogy a jogszabályokat kidolgozó szaktárcák rendszeresen kapcsolatot tartsanak azokkal a szervezetekkel, intézményekkel, amelyek azon a területen speciális tudással bírnak.

A nagy jogalkotási rohamban ez kicsit feledésbe merült, ezért gondoltuk úgy, hogy most, amikor megalapozhatunk egy szakpolitikát, ismét azokhoz fordulunk, akik sokkal többet tudnak erről a szakpolitikáról, mint mi, akik a gyakorlatban űzik ezt, ott vannak a terepen, találkoznak az emberekkel, szembesülnek a hétköznapi gondjaikkal, vagy adott esetben hivatásszerűen gondolkodnak a megoldásra váró helyzetek megoldásán

– fejtette ki Navracsics Tibor.

Tanulni mindenkitől lehet

„Tanulni sohasem késő és mindenkitől lehet” – fogalmazott a területfejlesztési tárca vezetője.

Navracsics Tibor az MTI szerint hangsúlyozta, abban bízik, hogy a stratégiai megállapodásokkal olyan sokszereplős, egyenlőségen alapuló kapcsolatrendszer alakul ki, ahol mindenki tud tanulni a másiktól. Ez a magasabb, jobb színvonalú jogszabályokban és a professzionális munkában hálája meg magát. A miniszter kedden a következő szervezetek képviselőivel írt alá stratégiai partnerségi megállapodást:

Rovatok