Index Vakbarát Hírportál

Budapestre látogat Bosznia-Hercegovina elnöke

2023. január 23., hétfő 09:35

Novák Katalin köztársasági elnök meghívására hivatalos látogatásra érkezik Magyarországra Zeljka Cvijanovics, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének soros elnöke hétfőn – közölte a Sándor-palota Kommunikációs Igazgatósága.

Az MTI beszámolója szerint Novák Katalin köztársasági elnök a Kossuth téren katonai tiszteletadás mellett fogadja Zeljka Cvijanovicsot. Bosznia-Hercegovina Államelnökségének soros elnöke a Hősök terén koszorúz, majd Novák Katalin köztársasági elnökkel folytat tárgyalásokat. Megbeszélésük után nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak.

A magyar köztársasági elnök legutóbb Zoran Milanovics horvát államfőt látta vendégül, akit szintén a Kossuth téren katonai tiszteletadás keretében fogadott.

Ezt követően a horvát elnök a Hősök terén koszorúzott, majd Novák Katalinnal folytatott tárgyalásokat. Novák Katalin hét pontban foglalta össze a megbeszélésen elhangzottakat.

Téma volt az orosz–ukrán háború, az illegális migráció feltartóztatása, az EU nyitása a Nyugat-Balkán felé, az infrastrukturális összeköttetés erősítése, az energetikai együttműködés bővítése, megoldások keresése a demográfiai válságra és a kisebbségek ügye.

Rovatok