Index Vakbarát Hírportál

Jégeső verte el Jászberényt

2023. április 15., szombat 12:49

Jégeső verte el a Jászság fővárosát, amelyet várhatóan a következő órákban több helyen kísérhet zápor, zivatar és jégeső.

Alig ocsúdtunk fel a tavaszi havazásból, jégesővel sokkolt minket az időjárás. Fagyos idő jellemezte a múlt hetet is, az iskolai tavaszi szünet első napján vastag hótakaró lepte el az ország északkeleti részét. Egyes helyeken a 10-15 centiméteres hótakaró sem volt ritka.

Úgy nézett ki, hogy visszatér a tavasz, a hét elején még 14 és 20 Celsius-fok között alakult a csúcshőmérséklet, az utóbbi napokban azonban visszatért a zord időjárás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra 11 vármegyére adott ki figyelmeztetést zivatar miatt. Mint írják, villámlás, esetenként szélerősödés, jégeső várható

Az előrejelzések szerint változóan felhős-napos, illetve borongós időjárásra lehet számítani, több helyen esővel, záporokkal, helyenként zivatarokkal és néhol apró szemű jéggel kísérve. Többfelé élénk lesz a déli-délnyugati szél, a zivatarok környezetében erős, viharos lökésekre is számítani kell. A csapadékösszeg több helyen 30 milliméter felett alakul, a nyugati határnál akár 50 milliméter körüli mennyiség is előfordul. 

A MetKép legfrissebb közösségimédiás-bejegyzései szerint a Jászság fővárosát már elverte a jég, a következő órákban egyre több helyen lehet zápor, zivatar, jégesővel.

Rovatok