Index Vakbarát Hírportál

Rögtönzött kormányülést tartott a szabadban Orbán Viktor

2023. április 20., csütörtök 17:51

Kihasználja a jó időt a magyar miniszterelnök, és nem is akárhogy, hiszen a szabadban töltött időt is hasznosan igyekszik eltölteni. Orbán Viktor két miniszter társaságában röpgyűlést tartott a Karmelita kolostor udvarán.

Mint megírtuk, szerdán hosszú napja volt a magyar kormányfőnek. A menetrendszerinti kormányülést követően Natasa Pirc Musar szlovén elnököt fogadta, aki nemcsak a kormány-, de az államfővel is találkozott.

Orbán Viktornak azonban csütörtökön sem telt eseménytelenül a napja. Kora délután Tien Kuo-lit, a China Construction Bank (Kínai Építési Bank, CCB) elnökét és delegációját látta vendégül. A munkaebéden, amelyen a miniszterelnökön kívül a kormány több minisztere, Szijjártó Péter, Varga Mihály, Nagy Márton és Csák János is részt vett, üdvözölték a bank budapesti képviseletének megnyitását.

Úgy tűnik, hogy a munkaebéd mellett más is történt: Varga Mihály pénzügyminiszter és Csák János kulturális és innovációs miniszter ugyanis csatlakozott a miniszterelnökhöz a Karmelita kolostor udvarán, ahol Orbán Viktor közösségi oldala szerint egy röpgyűlést tartottak.

Rögtönzött kormányülés tavasszal

– írta bejegyzésében a miniszterelnök, aki a rögtönzött gyűlésről egy fotót is megosztott hivatalos Facebook-oldalán.

Rovatok