Index Vakbarát Hírportál

Békemenetet hirdettek Ferenc pápa szentmiséjére

2023. április 24., hétfő 07:02

Bayer Zsolt békemenetet hirdetett április 30-ára a Kossuth térre. A publicista arra kérte a résztvevőket, hogy legyenek „rettenetesen sokan”, mivel ennek nemcsak lelki, hanem politikai üzenete is lenne.

Békemenetet hirdetett Bayer Zsolt a katolikus egyházfő budapesti látogatására és egyúttal, a Hír TV Sajtóklub című műsorában arra kérte a békemenet résztvevőit, hogy menjenek el Ferenc pápa szentmiséjére április 30-án.

Mielőtt belekezdenénk a mai témáinkba, arra szeretném kérni a nézőinket (…) de talán a fogalmazzunk úgy, hogy a békemenet résztvevőit, hogy harmincadikán délelőtt jöjjenek el a Kossuth térre Ferenc pápa szentmiséjére. Legyen ez egy békemenet

– fogalmazott Bayer Zsolt a műsorban.

A kormánypárti publicista azt reméli, hogy „rettenetesen sokan lesznek, mivel ez nemcsak lelkileg lesz fontos, hanem politikai üzenete is lenne”. Elmondása szerint az elmúlt hetekben, hónapokban egyre többen keresték meg a szervezőket, hogy mikor lesz békemenet, mert „elviselhetetlen mindaz, ami történik velünk szembe, akár ha a szeretve tisztelt ellenségeinket nézzük, akár a hazai ellenzéket”.

Majd az újságíró úgy folytatta, hogy „harmincadika délelőtt, legyen egy igazi békemenet a Kossuth téren, úgyhogy várjuk önöket sok szeretettel”.

Bayer Zsolt néhány évvel ezelőtt „demens vénembernek” nevezte a pápát, míg Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője – akinek melegellenes kijelentései miatt nemrég a Médiatanács eljárást indított –, azt mondta: a katolikus egyházfő keresztényellenes magatartást tanúsít, s azért imádkozik, hogy „az eredeti pápa”, XVI. Benedek világosítsa meg „ezt a különös pápatársat” arról, hogy mi a felelőssége és a kötelessége a keresztény világ vezetőjének.

Pénteken érkezik a pápa 

Amint arról korábban már írtunk, Magyarországra látogat Ferenc pápa. A szentatya a tervek szerint április 28-án érkezik Budapestre, látogatása első napján a Szent István-bazilikában, a Szent Jobb előtt találkozik a papsággal, a szerzetesekkel. 

A Papp László Sportarénát április 29-én délután tizenegyezer magyar tölti majd meg a határon innen és túlról, hogy a Forráspont nyújtotta keretek között találkozzon Ferenc pápával. Nemrég kiderült az is, hogy a pápalátogatás  hivatalos dalát éneklők mellettRúzsa Magdi is ott lesz az Arénában.

(Borítókép: Bayer Zsolt békemeneten 2018. március 15-én. Fotó: Németh Sz. Péter / Index)

Rovatok