Index Vakbarát Hírportál

Magyarországra látogat Orbán Viktor egyik leghangosabb kritikusa

2023. május 10., szerda 12:59

Az aktív politizálástól épp visszavonulni készülő Guy Verhofstadt európai parlamenti képviselő, az ALDE korábbi frakcióvezetője, Belgium volt miniszterelnöke Donáth Anna momentumos EP-képviselő meghívására érkezik Magyarországra.

Hamarosan megtartja második konferenciáját a Donáth Anna által március végén létrehozott Holnap Magyarországa Egyesület. Az első eseményük témája a gazdaság volt, a politikus akkori beszédéről itt számoltunk be.

A második konferencia külpolitikai jellegű lesz, a Holnap Magyarországa Egyesület, a Momentum és a Renew Europe közösen szervezi „Európai elköteleződés: nemzeti érdek” címmel.

A konferenciát Donáth Anna nyitja meg. A cél, hogy „a résztvevők megvitassák Magyarország kül- és EU-s politikáját és annak jövőbeli potenciális irányvonalait, lehetőségeit”.

A rendezvényen felszólal többek között

Visszavonul

A volt belga miniszterelnök és jelenlegi európai parlamenti képviselő, Guy Verhofstadt jövőre befejezi aktív politikai pályafutását – írtuk vasárnapi cikkünkben.

A politikus bejelentette, hogy a jövő évi EP-választáson nem pályázik újabb mandátumra, és nem indul semmilyen pozícióért. Kivételt akkor tenne, ha páneurópai listákról lenne szó. Guy Verhofstadt rendszeresen kritizálta Orbán Viktor miniszterelnököt, egyszer árulónak is nevezte.

Rovatok