Index Vakbarát Hírportál

Feladta magát a felvidéki magyar vállalkozót elásó férfi

2023. május 26., péntek 15:07

Péntek délelőtt feladta magát Sárközi Gergely a győri rendőrkapitányságon, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett egy felvidéki magyar vállalkozó meggyilkolásában.

Szűcs Tibor május 2-án tűnt el, utoljára Komáromfüss (Trávnik) községben látták, innen indított egy hívást, Audi Q7-es luxusautóját Pápa környékén találták meg. A rendőrség nagy mennyiségű vért talált a család komáromfüssi házának teraszán.

Szűcs Tibor egy kegyetlen, előre kitervelt gyilkosság áldozata volt. Mint arról már beszámoltunk, egy ház bérleti díját akarta behajtani, többé azonban nem tért haza. Három férfi törte be a koponyáját, majd testét megcsonkították, és Magyarországon ásták el.

K. E.-n és Sz. L.-en kívül az üggyel kapcsolatban Sárközi Gergelyt is körözte a rendőrség, utóbbi péntek délelőtt adta fel magát a győri rendőrkapitányságon – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a férfi kihallgatása folyamatban van. K. E. jelenleg Szlovákiában, míg Sz. L. Magyarországon, más ügyek miatt van letartóztatásban.

Minden nyomot a helyszínen hagytak

Hiába azonban az előre kitervelt gyilkosság, a három férfi minden nyomot ott hagyott a helyszínen. K. E. azzal az ürüggyel hívta át magához Szűcs Tibort, hogy kifizeti az adósságát. A helyszínre érkezett Sz. L. és Sárközi Gergely is, utóbbi egy Peugeot autóval elvitte a háztól K. E. barátnőjét és gyerekét, hogy együtt elintézzék a nagybevásárlást.

Sz. L. a ház teraszán fegyvert szegezett Szűcs Tiborra, majd dulakodni kezdtek. Valamilyen tompa tárgy végül brutálisan szétzúzta a felvidéki vállalkozó koponyáját, ebbe halhatott bele. Az emberölés nyomait az elkövetők hanyagul takarították fel, több helyen is vérnyomokat hagytak a teraszon, többek között azon a fólián is, amelybe beletekerték Tibor testét.

A férfi Audi Q7-esét ezek után Sz. L. és K. E. Magyarországra vitték, utánuk ment Sárközi Gergely a saját autójával, benne Szűcs Tibor holttestével. Értesülések szerint Sárközi útközben megállt egy magyar benzinkúton, hogy vegyen egy kanna benzint, és az üzemanyagért egy vérfoltos pénzzel fizetett. 

Sz. L. és K. E. egy félreeső helyen felgyújtották az Audit, míg Sárközi nem messze egy bozótosba dobta a holttestet. Két nappal később Sz. L. és K. E. vásárolt pár szerszámot, és azokkal elásták Szűcs Tibor maradványait. Végül az ásókat csak bedobták a bokrok közé. 

Rovatok