Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett a Fidesz figyelemfelhívó kampánya a baloldal háborúpártiságáról

2023. május 27., szombat 15:53

Szombat délután ígéretéhez híven a Fidesz figyelemfelhívó kampánnyal rukkolt elő, amelyben a nagyobbik kormánypárt a baloldal háborúpártiságára próbálja felhívni a figyelmet. A videóban Karácsony Gergelyen túl más baloldali politikusok is felbukkannak.

A Fidesz figyelemfelhívó kampányt indít – vetítette elő Hollik István még pénteken az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában. A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy a kampányra azért van szükség, mert a baloldal a háború pártján áll, és „minden magyar embernek joga van tudni”, hogy ez milyen veszélyekkel jár.

A párt ígéretéhez híven szombat délután egy videót tett közzé, amelyben többek között Karácsony Gergelyt láthatjuk.

Mint ismert, a főpolgármester május 24-én volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége, és miközben a 3-as metró felújításáról beszélt, megjegyezte: „Éppen egy háborúban állunk azzal az országgal, amely beszállítója volt ennek a metrókocsi-beszerzésnek”. Amikor a műsorvezető, Szöllősi Györgyi jelezte neki: „szerencsére nem állunk háborúban senkivel”, a városvezető rávágta: 

én azt gondolom, hogy de.

A Fidesz a videóban más baloldali politikusok háborúval kapcsolatos kijelentéseit is összegyűjtötte.

Mint ismert, a Fidesz–KDNP a háború kezdete óta azt hangsúlyozza, hogy a kormány a béke pártján áll, álláspontjukat két politikai nyilatkozatban is rögzítették. Az első békepárti határozatot tavaly, a másodikat pedig idén tavasszal fogadta el az országgyűlés, mindkét dokumentumban elítélték Oroszország katonai beavatkozását, és kiálltak Ukrajna szuverenitása, illetve területi épségének sérthetetlensége mellett.

Amikor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert februárban arról kérdeztük a Kormányinfón, hogy miért rukkoltak elő egy újabb nyilatkozattal, úgy felelt: rögzíteni szeretnék a magyar álláspontot.

Karácsony Gergely már reagált

A főpolgármester már reagált is a Fidesz figyelemfelhívó kampányára, amit „újratöltött háborús uszításnak” nevezett.

Mint írta: „Maga a miniszterelnök mondta az évértékelőjén, hogy egész Európa közvetetten háborúban áll Oroszországgal. Ami Budapest esetében sajnos nagyon is így van, mert az orosz metrókocsik kapcsán valóban komolyan harcolunk az orosz állam cégével. Mert van egy gyönyörűen felújított hármas metrónk, és vannak a kormány által az előző városvezetésre ráerőltetett orosz metrókocsik, ez nagy üzlet volt a kormány barátainak és igazi szívás Budapestnek”.

Rovatok