Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor hamarosan megszólal

2023. június 16., péntek 06:31

Orbán Viktor nagyjából fél 8-tól a Kossuth rádió vendége lesz, ahol az orosz ukrán háború, a migráció és a gazdaság lesz terítéken.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége lesz, ahol a beszélgetés legfőbb témáját vélhetően ezúttal is az orosz–ukrán háború körüli események fogják szolgáltatni.

Emellett szó esik még a magyar gazdaságot és a migrációt érintő legfontosabb kérdésekről.

Legutóbb június 2-án szerepelt a kormányfő a műsorban, akkor szó esett többek között a családok védelméről, a 2024-es költségvetésről, az inflációról, Karácsony Gergely kijelentéséről, a török elnökválasztásról és az ukrajnai háborúról.

Kijev ismét felcsattant

Orbán Viktor legutóbbi rádióinterjújának egyik kijelentése, miszerint  a jelenlegi körülmények között „vérfürdő ellentámadást indítani”, kiverte a biztosítékot Ukrajnában. 

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója szerint a magyar kormányfő „abszurd álláspontja sérti az EU értékeit és a nemzetközi jogot”.

Mint írta, ha a magyar miniszterelnök valóban aggódik az emberi életek miatt, akkor hívja fel „barátját, Vlagyimir Putyint”, hogy vonja ki csapatait Ukrajnából. Ebben az esetben ugyanis véget érne a háború.

Rovatok