Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, hogyan hangolódott Orbán Viktor a magyar válogatott esti mérkőzésére

2023. június 17., szombat 17:35

Baráti beszélgetést folytatott Jakov Milatovic montenegrói elnök és Orbán Viktor miniszterelnök. Ezek szerint a magyar kormányfő személyesen szurkol a magyar válogatottnak a szombat esti mérkőzésen Montenegróban.

Szombaton 18.00 órától Podgoricában lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott, ahol Montenegró ellen vívja második Eb-selejtezőjét, amit az Index is élőben közvetít a helyszínről.

Azonban úgy tűnik, hogy a magyar miniszterelnök is Podgoricában van, hogy személyesen szurkolhasson a magyar válogatottnak. Előtte azonban baráti beszélgetést folytatott a házigazda Montenegró elnökével, Jakov Milatoviccsal.

„Tovább erősítjük kétoldalú kapcsolatainkat, a NATO-n belüli szövetséget, és a jövő évi EU-elnökség alatt Magyarország határozottan kiáll a bővítési folyamat felgyorsítása mellett. Meggyőződésem, hogy Montenegró ezen az úton Magyarország támogatását fogja élvezni, hogy a tárgyalási folyamat vezető országaként az EU első és következő tagja legyen” – írta Milatovics a Twitteren.

A miniszterelnök pénteken Albániában járt, ahol megbeszélést folytatott Edi Rama albán kormányfővel. A tárgyalást követően a kormányfő emlékeztetett arra, hogy Albániának 13 évbe telt, mire megkezdhette a csatlakozási tárgyalásokat az EU-val.

Európának kizárólag a Balkánon van gazdasági növekedési tartaléka, saját versenyképességének fenntartása érdekében is gyorsítani kell a térség integrációját

– szögezte le Orbán Viktor, megerősítve, hogy Magyarország, ahogy eddig is, határozottan támogatja Albánia csatlakozási folyamatát.

Rovatok