Index Vakbarát Hírportál

Kezdetét veszi a kormány rendkívüli ülése

2023. július 13., csütörtök 08:07

Szerda este a magyar kormány tagjainak egy része már megérkezett Sopronbánfalvára, ahol háromnapos kihelyezett ülést tart a magyar kormány.

Korábban az atv.hu információi alapján írtunk arról, hogy a magyar kormány háromnapos rendkívüli ülésre készülhet közvetlenül a vilniusi NATO-csúcs után. Az ülés legfőbb témái a kétnapos csúcstalálkozó döntései mellett az ukrajnai háború és Svédország NATO-csatlakozása lesznek.

Azóta az is kiderült, hogy ezt az ülést Sopronbánfalván tartják. Elsőként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter posztolt arról, hogy megérkezett a városba. 

NATO-csúcs után újra itthon, a következő két nap kormányülés. Bonyolult és veszélyes nemzetközi helyzetben vagyunk, meg kell védenünk magunkat, a biztonságukat, a munkahelyeket és az értékeinket

– írta a miniszter. 

Azóta a kormánytagok frissebb infót nem osztottak meg erről. Szijjártó Péter is csak arról posztolt egyelőre, hogy bemelegítésként a Lőverekben kocogott csütörtök reggel. 

Sopronbánfalvát egyébiránt a jelek szerint nagyon kedvelik a kormánytagok, mivel az év elején is ott tartottak egy maratoni hosszúságú, ugyancsak háromnapos kihelyezett ülést.

Orbán Viktor bejelentkezett Sopronból 

Frissítés: az MTI-vel azóta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke közölte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével csütörtök reggel összeült a kormány a sopronbánfalvi kolostorban.

A megtárgyalandó témakörökkel kapcsolatban azt mondta:

Magyarország kormánya békét akar és nemet mond a migrációra.

A célok változatlanok: „letörjük az inflációt, megvédjük a munkahelyeket, megvédjük a családokat, megvédjük a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést".  A tanácskozás péntekig tart – mondta Havasi Bertalan. 

A kormányülésről eközben Orbán Viktor is hírt adott a Facebookon.

Rovatok