Index Vakbarát Hírportál

Nekimentek Gyurcsány Ferencnek és Dobrev Klárának, amiért nem voltak ott a Pride-on

2023. július 16., vasárnap 14:30 | aznap frissítve

Kele János, a Momentum elnökségi tagja közösségi oldalán írt arról, hogy a „DK az ellenzék legerősebb pártjának tartja magát″, miközben a szombati budapesti Pride felvonuláson Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára sem vett részt.

Mint írtuk, július 15-én, szombaton rendezték meg a Budapest Pride felvonulást – amelyen többek között Karácsony Gergely és David Pressman amerikai nagykövet is beszédet mondott. 

Kele János Facebook-oldalán írt arról, hogy a Momentumból számos politikus kint volt a Pride-on. Megjegyezte, hogy a magát legerősebb ellenzéki pártnak nevező DK-ból Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára nem volt ott.

Azon gondolkodom, vajon mit üzen a Demokratikus Koalíció azzal, hogy a tegnapi Pride-on se az elnökük, se az árnyék-miniszterelnökük nem vett részt 

– írta Kele János.

Hozzátette, hogy amíg a Momentum saját kamiont indított a Pride-on, addig a DK „csupán egyetlen zászlóval, meglehetősen visszafogottan” képviseltette magát az eseményen. Kele János szerint ezzel a hozzáállással a DK „látványosan és egyértelműen távolságot tart egy fontos társadalmi ügytől”.

Vajon az értékrendjükbe nem fér bele az LMBTQ-közösség melletti nyílt, határozott kiállás, vagy attól félnek, hogy a szavazóik nem tolerálnák ezt nekik?

– tette fel a kérdést a momentumos képviselő.

A DK egyelőre nem reagált a Momentum bejegyzésére. Radványi Viktória, a Budapest Pride elnöke a nemzetközi nőnapon bírálta Gyurcsány Ferencet.

Ha már egyet lehet kérni: elég lesz a nők és lányok nyilvános, beleegyezés nélküli puszilgatásából, tapogatásából, a derékra csúsztatott kezekből, a bizalmaskodó fülbe sutyorgásból, a kézcsókokból

– írta közösségi oldalán korábban a Pride elnöke.

Mint írtuk, a Demokratikus Koalíció elnöke márciusban látványosan, kezeit megfogva, közel hajolva gratulált az újonnan esküt tett képviselőjének, Ráczné Földi Juditnak. 

Rovatok