Index Vakbarát Hírportál

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt a viharkárosultaknak

2023. augusztus 6., vasárnap 06:08

A péntek esti viharok után szombaton is figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Magyarország területére vasárnap éjfélig, emellett másodfokú riasztás is érvényben van több járásban. Emiatt gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt a szélsőséges időjárási körülmények károsultjainak – közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.

Az Európa számos pontját hetek óta sújtó extrém időjárás pénteken Magyarországot is elérte, amelyről több cikkben be is számoltunk.

A Magyar Vöröskereszt adományvonala, az 1359 egész évben működik, de augusztus 5-től az erre a számra indított hívásokkal, illetve az ide küldött ADOMÁNY szövegű üzenetekkel bárki támogathatja a viharok, extrém időjárás miatt bajba jutott embereket.

Egy hívás vagy egy SMS 250 forint támogatást jelent 

– írták a közleményben.

A 1359-es adományvonal mellett él annak is a lehetősége, ha valaki pénzadománnyal, banki átutalás útján segítene, ennek részletei elérhetők awww.voroskereszt.hu honlapon.

A Magyar Vöröskereszt nemzetközi segítséget is nyújt. Szombaton az esti órákban indul útnak az a segélyszállítmány, amely élelmiszereket és higiéniai termékeket tartalmaz. A Szlovén Vöröskereszt augusztus 5-én délután fordult magyarországi partneréhez támogatásért, miután a szélsőséges időjárás a szomszéd országot is hevesen érintette – jelezte a szervezet.

Rovatok