Index Vakbarát Hírportál

Ismét lecsaptak a rendőrök Óbudán, több mint száz autós kaphat bírságot

2023. augusztus 8., kedd 14:16

A budapesti rendőrök vasárnap és hétfőn is sebességmérési akciót tartottak a III. kerületben. A traffipax összesen 132 gyorshajtóról készített felvételt. A szabálytalankodó autósok közigazgatási bírságra számíthatnak.

A rendőrök augusztus 6-án és 7-én tartottak sebességmérési akciót a főváros III. kerületében – közölte a police.hu.

Mint írták, a Pacsirtamező utcán 9, míg a Szentendrei úton 123 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax. Az egyik sofőr a megengedett sebesség duplájával, 114 kilométer per órával közlekedett.

A gyorshajtók közigazgatási bírságra számíthatnak.

Megjegyezték, hogy a rendőrök továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közlekedésbiztonságra. A gyorshajtások visszaszorítására a jövőben is várhatók sebességmérési akciók – tették hozzá.

Mint írtuk, a budapesti rendőrök a július 1-jén történt halálos tragédia miatt kiemelt figyelmet fordítottak az Árpád hídra, ahol az utóbbi időben is sok a gyorshajtó. Július 21-én és 22-én este 60 járműnél mértek sebességtúllépést, míg július 28-án és 29-én éjjel 242 autós hajtott gyorsabban a megengedettnél. Volt, aki több mint 170 kilométer per órás sebességgel száguldozott.

Novemberig maradhat letartóztatásban az Árpád hídi gázoló

Ahogy beszámoltunk róla, még három hónapig, vagyis novemberig tartaná letartóztatásban az ügyészség azt a férfit, aki a gyanú szerint egy spontán utcai versenyzés közben elveszítette uralmát az autója felett, és halálra gázolt egy szabályosan közlekedő 26 éves kerékpárost az Árpád hídon.

A Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője, Rab Ferenc kérdésünkre megerősítette, hogy a férfi a közlekedés biztonságára olyan mértékű veszélyt jelent, hogy szabadlábon hagyása esetén nem biztosítható, hogy ne okozzon egy újabb személyi sérüléssel járó közúti balesetet.

Információink szerint nem ez volt az első alkalom, hogy a férfi elvesztette uralmát az autója felett. Néhány hónappal a baleset előtt a III. kerületben sodródott ki a gépjárművével, ebben az incidensben senki nem sérült meg.

Rovatok