Index Vakbarát Hírportál

Menczer Tamás üzent a „balliberális fényes tekintetű uraknak”: Szokják meg

2023. augusztus 15., kedd 19:08

Jeszenszky Géza és Balázs Péter volt külügyminiszterek is bírálták a magyar külügy közelmúltbéli nyilatkozatait, főleg azok stílusa miatt. Menczer Tamás, a külgazdasági és külügyminisztérium államtitkára szerint ha a balliberális oldal külügyesei idegesek, akkor minden rendben van.

„A balliberális oldal külügyesei, Jeszenszky Géza, Balázs Péter és mások idegesek. Ilyenkor tudom, hogy minden rendben van. Hozzáteszem, az én felfogásom szerint, ha valaki Magyarország külügyminisztere volt, mint Jeszenszky vagy Balázs, akkor tiszteletet érdemel. Nem a gondolatai, hanem az általa egykor betöltött tisztség miatt” – írta közösségi oldalán Menczer Tamás.

De ennyi. A balliberális külügyesek gondolataiban ugyanis semmi – vagy legyek finomabb, az úgyis jellemző rám – szinte semmi tiszteletre méltót nem találok. Ezeknek a finom uraknak nem tetszik a mai magyar külügyi stílus. Nem tetszik nekik a magyar érdek melletti kiállás. A magyar érdekért vívott küzdelem. Szörnyű nehéz lehet ezeknek a balliberális uraknak annyi tudást, tapasztalatot, világlátottságot egy egész életen át hordozni

– tette hozzá a külügyminisztérium államtitkára

Marad a stílus, jobb, ha megszokják

Menczer szerint Jeszenszky és Balázs pártjait a választók kihajították a magyar politikatörténet szemétdombjára, ennek ellenére nyilatkoznak arról, hogy milyen a mai magyar külügy stílusa és irányvonala.

Szóval a tisztelt urak azt mondják, hogy az a külügyi stílus, amelyet Szijjártó Péter és én is képviselek, nem megfelelő. A végtelen tisztelet hangján azt tudom üzenni a balliberális fényes tekintetű uraknak, hogy jobb, ha megszokják

– írta Menczer.

Rovatok