Index Vakbarát Hírportál

Előkerült egy videó a békéscsabai hotelben történt gyilkosságról

2023. augusztus 22., kedd 08:32

Egy vendég késelte halálra a hotel egyik alkalmazottját augusztus 15-én este Békéscsabán. Az áldozat Szabó Sándor, az ökölvívó-válogatott korábbi edzője. A 27 éves gyilkos ügyvédje biztonsági kamerás felvétellel támasztaná alá, hogy jogos önvédelem történt.

Ahogy beszámoltunk róla, Szabó Sándor egy békéscsabai hotel alkalmazottjaként dolgozott, amikor az egyik vendég megtámadta. Az elkövető augusztus 15-én este többször is megszúrta őt, majd a kórházban belehalt a sérüléseibe. 

gyanúsított egy 27 éves érdi férfi, aki elmenekült a helyszínről. A rendőrség körözést adott ki ellene. Az elkövető a gyilkosság utáni napon adta fel magát a monori rendőrkapitányságon. 

Szabó Sándor a hotel biztonsági szolgálatát vezette, amikor a támadó vendégként bulizott a hotelben. A férfi a teraszon kezdett őrjöngeni, majd Szabó Sándor földre vitte őt.

AKKOR AZONBAN A TÁMADÓ HIRTELEN ELŐRÁNTOTTA BICSKÁJÁT, ÉS A COMBJÁBA szúrta A KÉST.

Az áldozat egyik barátja szerint Szabó Sándor egy pillanatra a másik irányba nézett, ezért váratlanul érte a támadás. 

Jogos önvédelemre hivatkoznak

Mint írtuk, a gyanúsított ügyvédje szerint védencét a záróra közeledtével már nem szolgálták ki, ezért reklamált, majd távozni akart. A férfi akkor már ajtóban volt, amikor a volt edző megverte, és a földre zuhant. Az ügyvéd szerint önvédelemből vette elő a kését, és szúrt.

Az ügyvéd a TV2 Tények című műsorában mutatta meg a biztonsági kamerás felvételt, igazolva, hogy valóban önvédelem történt. Megjegyezte, hogy a hotel dolgozói is hibát követtek el, amikor nem hívtak azonnal rendőrt.

A mi álláspontunk, hogy a gyanúsított személy jogos önvédelmi helyzetben volt

– fogalmazott az adásban a békéscsabai késelő ügyvédje.

A riportból kiderült, hogy a biztonsági kamerás felvételen a hotel alkalmazottja és az elkövető barátnője is látható.

Rovatok