Index Vakbarát Hírportál

Börtönbüntetést kaphat a magyar riporter, aki prostituáltakból gazdagodott meg

2023. szeptember 19., kedd 08:54

Vádat emeltek Berkes Béla pétervásárai riporter ellen, aki több mint egy éven keresztül bérelt ki lakásokat országszerte azért, hogy prostituáltaknak adja ki napi használatra. Akik a lakásokat bérbe adták, gyakran a férfi és annak női bűntársai megtévesztésének áldozatául estek, így titokban maradhatott, hogy valójában mi is folyik a négy fal közt.

Berkes Béla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből származó férfi, aki a Kékfény bűnügyi műsorának riportere volt, több lakást is kibérelt országszerte több mint egy évig, amelyeket egyből széfekkel és kamerákkal szerelt fel. Bűntársa is akadt, aki az internet-előfizetésekkel és az egyéb pénzügyekkel foglalkozott. A bérleti díj függött a lakás elhelyezkedésétől, nagyságától, színvonalától, de sosem kellett 15 ezer forint feletti napidíjat fizetniük az ingatlanért – írja a HEOL.

Az illegális tevékenységgel csaknem másfél év alatt több mint 37 millió forintot zsebelt be a riporter. Ezen összeg elvonását követelte az ügyészség, továbbá

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádiratában a férfit 18 rendbeli, bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettével, valamint kábítószer-birtoklás vétségével vádolja. Vele szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, míg női bűntársai felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre számíthatnak

– fogalmazott a hírportál.

A férfi márciusban bevallotta, az elmúlt évben 16 lakást bérelt ki, melyben közel 300 prostituáltat foglalkoztatott. Kiemelte, véleménye szerint nem üzemeltetett bordélyházat. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok