Index Vakbarát Hírportál

Újra frakcióvezetőnek választotta a Fidesz Kocsis Mátét

2023. szeptember 21., csütörtök 12:25

Az esztergomi frakcióülésen a Fidesz politikusát harmadjára bízták meg frakciótársai a párt parlamenti csoportjának vezetésével.

Tisztújítást tartott az esztergomi kihelyezett ülésén a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja, amely három évre újraválasztotta Kocsis Máté frakcióvezetőt – közölte a frakció. 

A kormánypárti képviselők bizalmat szavaztak az eddigi frakcióvezető-helyetteseknek is.

Így a posztot ezután is Balla György, Bánki Erik, Dunai Mónika, Font Sándor, Halász János, Hende Csaba, Hörcsik Richárd, Kósa Lajos, Kubatov Gábor, Németh Szilárd, Németh Zsolt, Selmeczi Gabriella és Zsigó Róbert tölti be – áll a Fidesz-frakció közleményében. 

Kocsis Máté szerint Brüsszel veszélyezteti Európa biztonságát

Kocsis Máté a napokban azt írta Facebook-oldalán az esztergomi frakcióüléssel kapcsolatban, hogy „az elmúlt időszakban a brüsszeli elit dühítő és rossz döntéseket” hozott, „háborúpártiságával veszélyezteti Európa biztonságát, elhibázott szankcióival energiaválságot és gazdasági visszaesést idézett elő, ezért a jövő évi európai parlamenti választásokon változást kell elérni”.

Hozzátette, hogy a „háborúpárti brüsszeli vezetés” helyett „békepárti vezetést” akarnak, és meg kell akadályozni, hogy „az elhibázott szankciókkal” gyengítsék az európai gazdaságot – fogalmazott.

Írt arról is, hogy nem „a genderpropaganda és a migráció erőltetése” a brüsszeli vezetés feladata, hanem az európai emberek képviselete.

Meg kell védeni a közös határokat, támogatni kell a családokat, a „brüsszeli kettős mércét” pedig meg kell szüntetni – sorolta.

Kocsis Mátéval júniusban az Index is interjút készített, amely ide kattintva érhető el.

Rovatok