Index Vakbarát Hírportál

Nekiment a Mi Hazánk politikusa a Carson Comának

2023. szeptember 27., szerda 10:28

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszternek írt levelet a Mi Hazánk politikusa. Dócs Dávid a Carson Coma zenekar állami támogatását kifogásolta. A kormány meglepő reakcióval válaszolt a képviselőnek.

A Carson Coma zenekar anyagi támogatása miatt küldött levelet Csák János miniszternek a Mi Hazánk képviselője – szúrta ki a 24.hu.

Dócs Dávid megjegyezte, hogy az együttes az elmúlt években csaknem 10 millió forint állami támogatást kapott a Nemzeti Kulturális Alapból. A politikus azt kifogásolta, hogy a Carson Coma a rendőrverésről éneklő Böiler együttes frontemberével, Riger Jánossal lépett fel közösen egy koncerten. 

A politikus a Böiler zenekar „Rendőrökön bosszút állni” című dalából idézett a levélben. Hozzátette, januárban megöltek Budapesten egy rendőrt, februárban pedig „antifa bűnözők tömegesen támadtak” magyarokra. A Mi Hazánk képviselője érthetetlenek nevezte, hogy „a kormány anyagi támogatást biztosított egy rendőrgyilkosságra felbujtó énekessel együtt fellépő zenekarnak”.

A levélben több kérdés is megjelenik, többek között arról, hogy a kormány szerint „helyes volt-e támogatásban részesíteni olyanokat, akik rendőrök ellen uszító zenésszel lépnek színpadra”.

Meglepő válasz érkezett a minisztériumtól

A Mi Hazánk politikusának levelére a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, Vitályos Eszter válaszolt. Mint írta, a Nemzeti Kulturális Alap elkülönített állami pénzalapként működik, döntési mechanizmusa pedig a társadalmi részvétellel kialakított kollégiumi rendszeren alapul.

Kiemelte, hogy

senkitől nem elfogadható magatartás az uszítás, sem a művészetben, sem a sporteseményeken, sem a társadalmi életben. A kérdése tehát bizakodással tölt el, és pártja jövőbeli magatartásának irányaként értelmezem.

Rovatok