Index Vakbarát Hírportál

Körvonalazódik, hogy ki lehet az ellenzék jelöltje a győri polgármester-választáson

2023. október 11., szerda 14:51

A Momentum Mozgalom bejelentette, hogy Pintér Bence újságírót, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület elnökét támogatja a 2024-es győri polgármester-választáson.

„Pintér Bence lokálpatriótaként hosszú évek óta kiemelkedő munkát végez az ugytudjuk.hu győri helyi hírportál főmunkatársaként, és elkötelezett az igazság kiderítése mellett. A Momentum Mozgalom hisz abban, hogy városvezetőként is ugyanilyen elkötelezettséggel és őszinteséggel fogja képviselni Győr polgárait” – fogalmaztak a párt közleményében.

A Momentum úgy látja, „a Dézsi–Borkai-érában a milliomosokból álló városvezetés és a közgyűlésbe választott képviselők többségének luxusélete elszakadt a győri polgárok valóságától”. A párt támogatja Pintér Bence célját – aki egyébként az Azonnali újságírója is volt –, hogy „a győriek mindennapjait befolyásoló döntéseket végre olyan emberek hozzák a városban, akik nem a fővárosi kormányt, a saját zsebüket és az egójukat képviselik, hanem a győriek érdekeit”.

Támogatjuk polgármesterjelölti programját, miszerint fel kell mondani a Városháza és a városi cégek által kötött luxusautó-bérléseket, párhuzamosan pedig programot kell indítani, hogy elég óvónő legyen Győrben. Egyetértünk, hogy a Győri Nemzeti Színház épületének felújítására, az elbaltázott, méregdrága vízi élménypark helyrehozására, a tömegközlekedés és az utak rendbetételére, illetve a valódi zöldátállásra kell pénzt költeni

– hangsúlyozta a párt.

Az LMP is támogatja

Az LMP szeptember végén jelentette be, hogy Pintér Bence indulását támogatja. A zöldpárt szerint a polgármester-jelölt „egy zöld gondolkodású, tiszta kezű politikus, aki képes lesz Győrben újra egységet teremteni azért, hogy a város termőföldjeit ne áldozhassák fel a külföldi nagyvállalatok profitérdekei miatt, azok megmaradhassanak a helyi gazdálkodóknak, és többek között abban is, hogy elődeivel, Dézsi Csabával és Borkai Zsolttal szemben ne hagyja szó és érdemi cselekedet nélkül, hogy a helyiek vizeit elszennyezzék az odatelepített gyárak. Az LMP hisz abban, hogy Pintér Bence véget vet a korábbi polgármesterek őrült pénzszórásának és a milliós luxuskiadások helyett az ott élőket helyezi végre előtérbe”.

Dézsi Csaba András, Győr kormánypárti polgármestere júniusban leszögezte, „hogy ki indul el a Fidesz színeiben, azt Orbán Viktor miniszterelnök úr fogja eldönteni”. Borkai Zsolt, aki korábban szintén a Fidesz színeiben vezette a várost, majd szexbotránya után újra megnyerte a választást, de lemondott tisztségéről, független polgármesterjelöltként indulhat a jövő évi választáson. Szeptemberi, Győrben készült videóriportunkat itt találja.

Rovatok