Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor egészpályás letámadásra készül

2023. november 25., szombat 10:57

Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán elhangzott beszédéből idézett a Facebook-oldalán: „Mi támadunk, ők védekeznek!” – írta, utalva ezzel az elkövetkező idők politikai eseményeire.

„Nemzeti konzultáció, EP- és önkormányzati választás. Egészpályás letámadás” – írja Orbán Viktor a Facebook-oldalán, egy olyan képes bejegyzéshez, amelyen éppen beszédet intéz a Fidesz küldöttjeihez a párt 30. tisztújító kongresszusán. 

Ahogyan arról az Index korábban tájékoztatott, újabb két évre marad a Fidesz elnöke Orbán Viktor, a miniszterelnököt ugyanis kihívó nélkül szavazták meg. 

A miniszterelnök bejegyzésével egyrészt a kormány új, Magyarország szuverenitásvédelméről szóló, november 17-én elindult nemzeti konzultációjára utal, másrészt arra a kongresszuson elhangzott rendhagyó miniszterelnöki beszédre, amelyben a kormányzópárt tagjait nindzsákhoz hasonlította.

Mi támadunk, ők védekeznek!

– áll a posztban. 

Ezzel Orbán Viktor arra a három, szintén a beszédében felsorolt akcióra mutat, amely az úgynevezett „nindzsakormány” támadásait jelenti: az első akció a nemzeti konzultáció, a második akció az európai választás lesz, a harmadik akció az önkormányzati választás – sorolta korábban.

A kormányzópárt „a nemzeti szuverenitás védelméről” szóló törvényjavaslatát Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kedden nyújtotta be az országgyűlésnek. A törvénnyel a Fidesz a Magyarország szuverenitását veszélyeztető jogellenes támadásokat védené ki, kizárva minden befolyásszerzési kísérletet. A javaslatról bővebben ebben az elemző írásunkban olvashat. 

(Borítókép: Németh Kata / Index)

Rovatok