Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor hatlövetűvel csapott le a TikTokon

2023. december 2., szombat 11:54

Pénteken megérkezett Orbán Viktor miniszterelnök TikTok-oldalára a novemberi hónap összefoglalója a már megszokott western stílusban. A videóban beszélt a magyar labdarúgó-válogatott sikereiről, a nemzeti konzultációról, az inflációról és a budapesti közlekedésről is.

Hatlövetű – a novembernek befellegzett címmel jelent meg Orbán Viktor legújabb TikTok-videója, amelyben összefoglalta az elmúlt hónap eseményeit.

1. Veretlenül az Eb-re

Orbán Viktor elsőként gratulált Marco Rossinak és a magyar labdarúgó-válogatottnak, hogy veretlenül jutottak ki az Európa-bajnokságra. „Jövőre együtt énekelhetjük Németországban, hogy megjöttek a magyarok” – mondta a miniszterelnök.

2. Nindzsakormány vs. Brüsszel

A következő pontban a nemzeti konzultáció kitöltésének fontosságát emelte ki, mert mint mondta, ez a kormány „legélesebb fegyvere”. Elmondta, hogy nem értenek egyet azzal, hogy a magyarok pénzbeli támogatást nyújtsanak Ukrajnának, és hangsúlyozta, hogy a háborúnak minél hamarabb véget kell vetni.

3. Magyarország legnagyobb hadgyakorlata

Elismeréssel szólt a Magyar Honvédség teljesítményéről, utalva ezzel a legutóbb befejezett hadgyakorlatra, az Adaptive Hussars 23-ra.

A huszárok alakulnak, a hadsereg egyre jobban néz ki, de az építését még folytatnunk kell. A békéhez erő kell, az erőhöz pedig hadsereg

– fogalmazta Orbán.

4. Keresd a nőt!

Ezután gratulált holland jobboldali szövetségesének, Geert Wildersnek a választási győzelméhez.

Komoly és erős ember, és okos is, hiszen magyar felesége van.

5. Egy számjegyű infláció

A következő pontban az inflációról beszélt, melyet szerinte a kormánynak és a Magyar Nemzeti Banknak együtt sikerült 10 százalék alá vinni. Megemlítette azt is, hogy jövőre béremelések várhatóak.

6. Mindjárt itt a karácsony

Zárásként arról beszélt, hogy a napokban történő havazás problémákat okozott a budapesti közlekedésben.

Az első hó leesett, a budapesti közlekedés elesett 

– mondta Orbán, majd hozzátette, hogy a novembernek befellegzett, és következik az advent, az év legszebb időszaka.

Rovatok