Index Vakbarát Hírportál

A Momentum nem teljesen érti „az ellenzéki kollégák által bedobott neveket”

2024. január 2., kedd 18:02 | aznap frissítve

Tompos Márton, a Momentum Mozgalom frakcióvezető-helyettese úgy látja, hogy az ellenzéki pártoknak egy, maximum kettő témára kellene fókuszálniuk. Karácsony Gergely főpolgármesternek az egységesebb kommunikációban segítenének.

Tompos Márton úgy fogalmazott az ATV Start műsorában, hogy

amit meg kell értenünk – ez minden ellenzéki pártra vonatkozik –, ha nem fókuszálunk folyamatosan egy, maximum kettő témára, akkor nem fogunk sikert elérni.

A Momentum politikusának egyébként az a véleménye, hogy jelen pillanatban, ebben a rendszerben kizárólag helyi szinten lehet sikert elérni, példaként többek között az egri elkerülő út ügyét említette.

Donáth Anna visszatérése

A párt december végén jelentette be, hogy Donáth Anna visszatér az elnöki pozícióba. Tompos Márton az erre vonatkozó kérdésre közölte, nem tud arról, hogy belső harc lenne a Momentumban, „eddig Feri volt, aki a ritmust adta, Anna volt a reflektorfényben”.

Tompos Márton elmondta azt is, megpróbálták a kettős vezetői rendszert, de

nem jött össze. Rájöttünk arra, ha Donáth Anna a legnépszerűbb politikusunk, értelmesebb ezt egyesíteni.

A tisztújítás január végén lesz.

Vitézy Dávid ne induljon főpolgármesternek

A Momentum Karácsony Gergely főpolgármesteri újrázását támogatja az idei önkormányzati választásokon.

Az ellenzéki kollégák által bedobott neveket nem teljesen értjük

– húzta alá Tompos Márton, hozzátéve: Vitézy Dávid – akivel az LMP tárgyal az indulásról –, „remek szakember, de ne induljon el főpolgármesternek”. A Momentum politikusa szerint ha a volt közlekedési államtitkár a Főpolgármesteri Hivatalnál szeretne dolgozni, biztos találnak neki helyet.

Ungár Péter: A főpolgármester személyéről még a választók döntenek

Ungár Péter az atv.hu-nak reagálva hangsúlyozta:

A magyar politikai kultúra demokratikus megújítására szerződött politikust tájékoztatnánk, hogy a főpolgármesteri pozíció nincs meg, arról a budapestiek fognak dönteni egy választáson. Hogy a főváros vezetésében ki milyen fontos pozíciót tölt be azt a fővárosi közgyűlés dönti el, akiket szintén a budapestiek választanak.

Az LMP társelnöke megjegyezte: „Látjuk, hogy Donáth Anna egy Facebook-posztban tud dönteni arról, ki legyen a Momentum elnöke és összes elnökségi tagja, de a fővárosban ez nem így van, a főpolgármester személyéről még a választók döntenek. Az LMP jelöltállításával kapcsolatos tanácsait pedig köszönjük. Amint értelmezzük a Momentum álláspontját az előválasztás-önálló lista mátrixban, figyelembe fogjuk venni".

Rovatok