Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor elárulta, hogy milyen üzleteket szeretne kötni 2024-ben

2024. január 3., szerda 05:46

Orbán Viktor közzétette új, decemberi videóját a „hatlövetű” címre keresztelt sorozatában. A miniszterelnök 5+1 fontos történésről számolt be.

A kormányfő első pontja szerint, „vannak évek, amelyekben az a legjobb, hogy véget érnek, így vagyunk mi 2023-mal”. Orbán Viktor felsorolta: a háborúnak nincs vége, a terrorveszély növekszik Európában, míg a migrációs nyomás is egyre nehezebb. „2023-ban kellett a legény a gátra” – szögezte le a miniszterelnök.

A második pont a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnokságra történt kijutásáról szólt. Orbán Viktor emlékszik, amikor korábban a norvégok „röhögőgörcsöt kaptak”, látva, hogy Magyarország a pótselejtezős ellenfelük. „Most bezzeg a csoportbeosztásnál már nem tolongtak a csapatok” – fűzte hozzá a kormányfő.

A harmadik pont Recep Tayyip Erdogan budapesti látogatása. Orbán Viktor szerint a török elnök kiemelten fontos stratégiai szövetségese Magyarországnak, „erős ország, amely fejlődik, most már saját autómárkát is előállítanak. Hoztak is belőle egy példányt.”

Orbán Viktor egy lovat ajándékozott a töröknek elnöknek. Most elárulta, először sólyomban gondolkodott, „de az biztos visszarepült volna, és akkor azt hitték volna Isztambulban, hogy rászedtük őket”.

Egy lóerő 435-ért cserébe, csupa ilyen üzletet szeretnék kötni 2024-ben is

– jegyezte meg a kormányfő a videóban.

2024 reményteljes év lesz, ha...

Orbán Viktor negyedikként a decemberi nemzetközi sajtótájékoztatóját említette, amit nagy lehetőségnek tart, hogy kifejtse álláspontját fontos kérdésekben. „Persze a legtöbben Ukrajna felől érdeklődtek” – folytatta a miniszterelnök, aki úgy látja, az Európai Unió rossz úton indult el, amikor úgy döntött, megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával, „ebből még sok baj származik, most az a dolga Magyarországnak, hogy ezeknek a bajoknak és károknak a számát csökkentse”.

„Ilyet sem láttam még, pedig régóta koptatom a politika iskolapadjait. Egy elnök, aki láncfűrésszel kampányol, és ez nem indokolatlan, mert az infláció 100 százalék fölött is volt” – hangzott az ötödik pont Javier Milei argentin elnökről, akinek beiktatásán ott volt Orbán Viktor is.

A miniszterelnök úgy látja, Magyarországnak egy metszőolló is elég volt ahhoz, hogy 10 százalék alá vágják az inflációt, de figyelik, hogy mit tesz az argentin elnök, „hátha tanulhatunk tőle gazdaságpolitikai mesterfogásokat. Nem kell sírnunk Argentínáért.”

Orbán Viktor végül boldog és sikeres új évet kívánt, megjegyezve: „2024 reményteljes év lesz, feltéve, ha sikerül rendet vágnunk Brüsszelben, Trump elnök pedig győz, és elhozza nekünk a békét az ukrán háborúba.”

Rovatok