Index Vakbarát Hírportál

Gyárfás Tamás: A történtek ellenére is hiszek az igazságszolgáltatásban

2024. február 14., szerda 08:48

Gyárfás Tamás producer, az úszószövetség volt elnöke a Blikknek adott interjút a Fenyő-gyilkosság ügyében született ítélet után. Gyárfás az interjúban ismét tagadta, hogy bűnös lenne. Hozzátette, a bíróság több bizonyítékát sem vette figyelembe, ezért hisz benne, hogy másodfokon felmentik őt.

Mint megírtuk, csütörtökön elítélte a bíróság Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosságban való részvétele miatt, majd az ügyész már a letartóztatását kezdeményezte. Hosszú órákon át tartott az ítélet ismertetése, ami hatalmas ütésként érte az úszószövetség egykori elnökét. Az ügy elsőrendű vádlottját az évekkel ezelőtt előkerülő hangfelvételek miatt is ítélte el a törvényszék. Gyárfás Tamás az ítélethirdetés után kedden az ATV Start vendégeként úgy nyilatkozott, szerinte másodfokon felmentik, mert „a semmiért” nem ítélhetik el

Az úszószövetség volt elnöke most a Blikknek adott interjút otthonában. Gyárfás többek között arról beszélt, az ítélet ellenére eszébe se jutott megszökni az országból, továbbra is hisz az igazságszolgáltatásban.

Gyárfás Tamás azt is elmondta, hogy

A Fenyő-gyilkosság ügyében született ítélettel kapcsolatban az Index interjút készített Szikinger Istvánnal, az ügyben ugyancsak érintett Tasnádi Péter volt védőjével. A beszélgetés első kérdése, hogy Fenyő János 1998. február 11-i megölését követően milyen nevek merültek fel, akiknek érdekében állhatott leszámolni a médiavállalkozóval. A válasz szerint ebben a körben már akkor ott volt Gyárfás és Portik neve is.

Rovatok