Index Vakbarát Hírportál

Rendőrök vonultak ki egy aktivistához, aki Magyar Péter interjúját üvöltette köztéren

2024. február 22., csütörtök 11:45

Szecsődi Andrea momentumos aktivista szerint kétbusznyi rendőr érkezett hozzá szerda este, miután „hangosan” hallgatta Magyar Péter interjúját a Fidesz balatonalmádi frakcióülésének közelében.

A Momentum aktivistája Magyar Péter partizános interjúját üvöltette Balatonalmádiban, a Fidesz-frakcióülés közelében szerda este.

Szecsődi Andrea Facebook-oldalán számolt be arról, hogy barátaitól messzebb, egy padon hallgatta hangosan a jogász beszédét. Bejegyzése szerint „kétbusznyi rendőr” vonult ki hozzá, majd tájékoztatták, hogy amit csinál, az „gyülekezési törvénybe ütközik”.

Mint írtuk, kétnapos évadnyitó frakcióülést tart Balatonalmádiban a Fidesz–KDNP, ahol Orbán Viktor miniszterelnök a közelgő választásokról is beszélt.

A titkosszolgálati vezetők is reagáltak Magyar Péter állításaira

Február 20-án összeült a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága, ahol napirendre kerültek Varga Judit volt férjének, Magyar Péternek az állításai is. A jogász még a Partizán-interjúban, valamint Facebook-bejegyzéseiben utalt arra, hogy már „ismeri” a titkosszolgálatok működését, és felidézett egy találkozót a miniszterelnök hivatalában. Ennek nyomán a sajtóban is elterjedt egy olyan narratíva, miszerint a titkosszolgálatok „megfenyegették” őt.

A keddi ülés után több résztvevő is azt állította, hogy semmilyen törvénytelen lépést nem követhettek el a titkosszolgálatok.

Mióta volt felesége lemondott, Magyar Péter folyamatosan jelentkezik a magyar kormányt bíráló bejegyzéseivel. Többek között üzent Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének, majd Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek is. Az elmúlt hétvégén Orbán Viktor évértékelőjéről is írt, közölve, hogy a miniszterelnöktől vár válaszokat.

Magyar Péter partizános interjúja után a DK jelezte, hogy feljelentést tesz a „kommunikációs túlárazások” miatt, amelyekről a Diákhitel Központtal kapcsolatban beszélt. Vona Gábor pártja, a Második Reformkor elnöksége szintén feljelentést jelentett be az ügyben, valamint az Integritás Hatósághoz fordulnak. Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője pedig arról számolt be, hogy pártja vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Magyar Péter kijelentéseivel kapcsolatban.

Tényi István volt fideszes politikus a rendőrséghez fordult. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) megerősítette, hogy Magyar Péter ügyében több bűncselekmény miatt is nyomoznak. A jogász a feljelentésre reagálva úgy fogalmazott, hogy a nyomozással egy újabb kör indult, amellyel az ellehetetlenítését célozzák.

Rovatok