Index Vakbarát Hírportál

Újabb részletek derültek ki Babicsek Bernát tragédiájáról a biztonsági őr testkamerás felvételeiből

2024. március 7., csütörtök 11:35

Babicsek Bernát színész-zenész halálának körülményeivel kapcsolatban minél több információ derül ki, annál több a kérdés a szülők szerint. Az édesanyja most egy riportban nyilatkozott arról, milyen furcsaságokat tapasztalt a biztonsági őr testkamerás felvételein, amiért a magánvádas eljárásban most konkrétan azt az őrt perlik, aki szerintük magára hagyta fiukat, miközben az haldoklott a házban.

Nem adják fel a 2021 szilveszterén, 41 évesen elhunyt Babicsek Bernát szülei, bírósághoz fordultak, hogy tovább vizsgálják fiuk halálának körülményeit. Bár a rendőrség megszüntette a nyomozást, Babicsek Bernát édesanyja úgy véli, a végzetes hajnalon történtekben felelőssége van a kiérkező biztonsági őrnek, akinek a testkamerás felvételeit megtekintve újabb kérdések merültek fel a szülőkben a tragédiáról – derül ki az Fókusz riportjából.

Babicsek Bernát szülei jogi képviselőjük segítségével pótmagánvádas eljárást indítottak, így a férfi halálának körülményeit már a bíróság vizsgálja, és a szülők most konkrétan azt az őrt perlik, aki szerintük magára hagyta fiukat, miközben az haldoklott a házban.

Babicsek Bernát színész-zenész 2021 decemberében halt meg füstmérgezésben. Hagymasütés közben elaludt, az olaj kifröcsögött, ez pedig füstöt és áramkimaradást okozott. Babicsek Bernát édesanyja felidézte, hogy éppen azért szereltettek be külön riasztót fia házába, hogy ilyen baleset ne fordulhasson elő.

A tragédiát megelőzően a művész otthonában meg is szólalt a riasztó, amely azonnal riasztotta is az azért felelő biztonsági céget, a solymári házhoz kiérkező járőr azonban nem észlelt problémát a helyszínen.

A színész édesanyja a Fókusznak elmondta, hogy látta a biztonsági őr testkamerás felvételeit a végzetes hajnalról.

Május 13-án láttam a felvételt, akkor ledöbbentem, már nem kerestem válaszokat, hogy mi történt 

– idézte fel a műsor szerkesztőinek.

„Nem így kell járőrszolgálatot teljesíteni, felelőssége van a biztonsági őrnek”

A felvételből ugyanis kiderült Babicsek Bernát édesanyja számára, hogy a biztonsági őr mindössze két és fél percet töltött a háznál. 

A boncolási jegyzőkönyv is azt mutatja, hogy Bernát makkegészséges volt. Nem csak a szörnyű egybeeséseknek köszönhető, hogy a fiam meghalt

– szögezte le, hozzátéve, hogy nem így kell egy járőrnek szolgálatot teljesítenie. 

Babicsek Bernát édesanyja szerint ugyanis a járőr annyit tett az alatt a 2 perc 28 másodperc alatt,

amíg a helyszínen tartózkodott, hogy rávilágított az épületre, az ablakokra, jó messziről, közel sem ment, és nyugtázta, hogy betörésre utaló nyom nincs

– mesélte. 

„Ha odament volna az őr az asztalhoz, ahol Bernát feküdt, lehet, hogy még ma is élne” – tette hozzá. Az őr a felvételen azt mondja, hogy horkolást hallott, de a színész anyja szerint nem horkolt, hanem jelzett, hogy baj van, és különösnek tartja, hogy az őr nem kopogott be az ablakon. 

Az is kérdéses, hogy a biztonsági őr vajon miért nem vette észre, hogy nincs áram az elektromos kapuban, vagy hogy dől a füst a szellőzőnyílásból.

Ha úgy végezte volna a dolgát, ahogyan azt kell – tehát ha a helyszínen igazoltatta volna az ott tartózkodó fiát –, akkor Babicsek Bernát még ma is élne az édesanyja szerint. Ráadásul, mint mondja, az épületet sem járta körbe az őr.

Rovatok