Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó Péter: A NATO-tagság megkoronázta a magyar szabadságvágyat

2024. április 4., csütörtök 11:08

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a NATO alapításának 75. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen kijelentette, Magyarország büszke tagja a világ legerősebb védelmi szövetségének, a NATO-tagság megkoronázta a magyar emberek szabadság iránti vágyát, küzdelmét és harcát.

„Magyarország büszke és egyben megbízható tagja is a világ legerősebb védelmi szövetségének számító NATO-nak, és hazánk továbbra is hozzá kíván járulni az euroatlanti közösség biztonságához” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben.

A tárcavezető a NATO alapításának 75. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen hangsúlyozta, hogy Magyarország a 25 évvel ezelőtti, 1999-es belépésével ismételten csatlakozhatott „az euroatlanti világ szabad és szuverén nemzeteinek közösségéhez, amelyhez a szívünk mélyén mindig is tartoztunk, de a negyven éven át tartó kommunista elnyomás fizikailag távol tartott minket ettől.”

A NATO-tagság megkoronázta a magyar emberek nemzedékeinek szabadság iránti vágyát, küzdelmét és harcát

– fogalmazott Szijjártó Péter, hozzátéve, „büszkék vagyunk elődeinkre, akik soha nem adták fel a reményt. Nem adták fel a reményt még a kommunista diktatúra legsötétebb éveiben sem, amikor teljesen magára hagyták a magyar népet.”

Ma büszke tagjai vagyunk a világ legerősebb védelmi szövetségének. És büszkék vagyunk arra is, hogy megbízható szövetségesek vagyunk, hozzájárulunk a közösségünk biztonságához

– jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter, hozzátéve, „büszkék vagyunk arra, hogy itt vagyunk, és elődeink is büszkék lehetnek arra, hogy végre itt vagyunk.”

Rovatok