Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor hagymát válogatott, Németh Szilárd krumplit szedett

2024. április 13., szombat 16:01

Élete első munkahelyéről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök legújabb TikTok-videójában. A témában többek között Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP európai parlamenti listavezetője is felidézte az emlékeit.

Orbán Viktor és több kormánypárti politikus is elárulta, hogy mi volt pontosan a feladata élete első munkahelyén.

„Mezőgazdasági termelőszövetkezetben diákmunkán dolgoztam először, valahogy 10-11-12 éves koromban, ahol hagymát kellett válogatnom” – fogalmazott legújabb TikTok-videójában a miniszterelnök.

A kormányfő hozzátette, hogy élete második jövedelmét szintén diákmunkásként kereste, amikor az Etyeki Állami Gazdaság szőlészetében kacsolásért kapott pénzt.

Egykor szintén fizikai munkát végzett Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos. A politikus a videóban felidézte, hogy hatodikos kora után szeretett volna egy magnót vásárolni magának, ezért a Dimitrov Mezőgazdasági Termelőszövetkezetbe (MGTSZ) is elment gazolni és krumplit szedni. 

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója elsőként rakodómunkásként dolgozott egy gyárban, míg Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje egy telefonközpontban dolgozott nappali és éjszakai műszakban. 

Deutsch Tamás elmondása szerint az érettségi után kezdett el dolgozni Budapesten, egy XVIII. kerületi általános iskolában mint képesítés nélküli napközis nevelő. A Fidesz–KDNP európai parlamenti listavezetője ehhez egy tanfolyamot is elvégzett. 

Rovatok