Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: Nagyon alacsony színvonalon repked a kampány

2024. április 30., kedd 20:47

Karácsony Gergely főpolgármester kedd este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt. A városvezető az Országgyűlés által megszavazott mini-Dubaj beruházásról, kihívóiról és a főváros által indított szűrőprogramról is beszélt.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Rónai Egon vendége volt Karácsony Gergely főpolgármester, aki a kedden, a parlament által megszavazott mini-Dubaj néven elhíresült beruházásról szóló törvényjavaslattal kapcsolatban kijelentette, hogy ez hazaárulás.

„Ez Magyarország és Budapest egyik legértékesebb fejlesztési területe. Szerintem Európában nincs még egy olyan hely, ahol egy ekkora területet az elmúlt időszakban nem fejlesztettek. Ez a terület több tízezer lakásnak lehetne a helyszíne, parkokat lehetne építeni, középületeket csinálni” – fogalmazott, hozzátéve, hogy szerinte „történelmi bűn” ezt a területet versenyeztetés és közbeszerzés nélkül államközi megállapodásként eladni.

Karácsony Gergely ezért azt kéri a budapestiektől, hogy a június 9-i önkormányzati választást tekintsék egyfajta népszavazásnak arról, hogy egyetértenek-e azzal, hogy Magyarország egyik aranytartalékát átadják egy befektetőnek.

„Nem tudjuk, kiknek, nem tudjuk, miért, nem tudjuk, mennyiért. Tulajdonképpen nem tudunk semmit. Annyit tudunk, hogy az egészben nagyon bűzlik valami” – tette hozzá.

A főpolgármester a műsorban többek között arról is beszélt, hogy

Karácsony Gergely végül a Főváros által indított ingyenes szűrőprogramról elmondta, hogy május 2-tól indul, június 16-ig tart Budapest 24 helyszínén. Mint mondta, ezekre a szűrésekre a budapest.hu/egeszseg oldalon lehet regisztrálni, ahol több tucat népegészségügyi problémára lehet szűrést kérni.

„Erről szólt a CT-s MR-programunk, ahol 12 ezer embernek adtunk egyfajta gyorsítósávot ezekben a vizsgálatokban. Itt napokon múlnak életek. És én nem vagyok hajlandó beletörődni abba, hogy azért, mert a fővárosnak nincsenek egészségügyi intézményei, akkor ne is legyen felelőssége ebben az ügyben” – fogalmazott Karácsony Gergely. 

Rovatok