Index Vakbarát Hírportál

Négyéves útalapon közlekednek Lőrincen

2010.08.03. 14:06

Négy éve elkészült a Kappel Emília utca útalapja Pestszentlőrincen, ám az aszfaltborítás azóta sem került rá. Az önkormányzat szerint addig nem is lesz rajta, amíg a környező telkek be nem épülnek. Az ott lakók háborognak, mert eső idején sártengeren kell keresztül vágniuk, és pert fontolgatnak.

A XVIII. kerületi Kappel Emília utcában az új építésű lakópark lakói 5 éve sártengeren keresztül jutnak be portáikra, ha esik, írta az Indexnek egyik felháborodott helyi lakó.

A sarat az autók behordják a mélygarázsokba, ez jócskán megtöbbszörözi a takarítási költséget: Az útalapból – a burkolat hiányában – kimagasodó közmű fedlapok számos autóalkatrészt szakítottak le, törtek el.

Az alkatrészpótlások és a takarítási költségek miatt a lakók azt fontolgatják, hogy beperlik a kerületi önkormányzatot, aminek feladata lenne az út aszfaltozása.

Megkerestük Sándor Lászlót, a kerület alpolgármesterét, aki elmondta, hogy a Kappel Emília úton még négy nagyobb telek van, amelyen hamarosan újabb társasházak épülnek. Az építkezésre érkező nehéz tehergépkocsik tönkretennék az aszfaltozást, ezért addig nem is kerül burkolat az útalapra, amíg az építkezés be nem fejeződik.


Nagyobb térképre váltás

A lakók felidézték, hogy négy éve még útalap, sőt út sem volt, annak ellenére, hogy a lakásokat úgy adták el nekik, hogy út vezet a garázshoz. Akkor az Inforádió riportja nyomán az önkormányzat felbuzdult, és megépítette az út alapját, ám azóta nincs változás.



Rovatok