Index Vakbarát Hírportál

Újra megkavarják a Kiskörút forgalmát

2010.08.11. 15:40

Forgalmi változásokkal folytatódik a Budapest Szíve program, azaz a budapesti belváros átalakítása. Az átépítések lényege, hogy csökkenjen az áthaladó autósforgalom, több hely jusson a gyalogosoknak, és több zöld legyen. Az 5,3 milliárd forintos költség 80 százalékát az Európai Unió fizeti.

A főpolgármesteri hivatal közleménye szerint a Károly körúton és körzetében szerdáról csütörtökre virradóan megváltozik a forgalmi rend. A Deák tér felől jövet az Astoriánál nem lehet majd jobbra kanyarodni az Erzsébet híd irányába, ez a kapcsolat a „Filmmúzeum” (Zsinagóga) – Dohány utca – Síp utca – Rákóczi út útvonalon lesz elérhető.

Az Astoria - Dohány utca közötti szakaszon a forgalom irányonként egy-egy sávban visszakerül a Károly körút páratlan, VII. kerületi oldalára.

Ezzel egyidőben a páros, V. kerületi oldalt lezárják,  itt folytatódnak a munkálatok vízcső -, út-, közmű- és peron építéssel. A forgalom átvezetésének helye ugyanott marad ahol eddig, a Múzeum körúti oldalon, iránya azonban értelemszerűen megváltozik. A Rákóczi útról a Károly körútra jobbra kisívben való kanyarodás lehetősége az eredeti állapotába kerül vissza.

A Kossuth Lajos utcáról a Múzeum körútra a jobboldali kisíves kanyarodási lehetőség továbbra is ugyanott marad. A forgalom itt munkaterületre kanyarodik, majd egy jelzőlámpával csatlakozik be a Múzeum körúti közúti forgalomba. A Károly körút - Dohány utca kapcsolat továbbra is működik. A Károly körút a Múzeum körút felé a Dohány utcai csomópontnál egy sávosra szűkül és átvezetik a páratlan oldalra.

A forgalomnak most visszaadott szakaszon jelenleg ideiglenes burkolat van. Az ideiglenes burkolat a közműszerelvényekkel nincs szintbe hozva, ezért a szerelvények aszfalttal körülkerítve 3-5 centiméterre kiemelkednek az útfelületből. Ezért kérjük az autósok fokozott körültekintését.  Ez a forgalmi állapot várhatóan augusztus 23-áig lesz érvényben.

A 9-es busz közlekedését az új forgalmi helyzet jelentősen nem befolyásolja. A nyári időszakban a villamos forgalom a jelenlegi vonalán és végállomással közlekedik. (A közösségi közlekedéssel kapcsolatban a BKV ad részletes tájékoztatást.)

Csak innen ne próbáljon tájékozódni

A közlemény a programiroda honlapját ajánlja azoknak, akik bővebb információt - netán egy forgalmi ábrát -, szeretnének kapni. A honlapon azonban a legutóbbi hír július 2-i, és a Március 15. tér forgalmi rend változásáról szól. Található egy június 22-i ábra a Károly körút forgalmi átalakításáról is, de az nem valószínű, hogy a csütörtöki állapotot tükrözi. Az oldal egyébként is elég kaotikus, értelmetlenül belógó, szöveget kitakaró ábrák zavarják a tájékozódást. Csak remélni lehet, hogy maga a beruházás forgalmi szervezése nem ilyen lesz csütörtöktől.


Rovatok