Index Vakbarát Hírportál

Laár András elképedt Galla Miklós csökönyös viselkedésén

2021. december 10., péntek 12:11

Galla Miklós nem elégedett kollégája felajánlásával. Laár András azt javasolta, hordják felváltva a Karinthy-gyűrűt, amelyet végül ő kapott, Galla viszont örökbe szeretné.

Ahogy korábban megírtuk, Laár András vehette át idén a Karinthy-gyűrűt, amelyet eredetileg Galla Miklós kapott volna. Galla azért nem vehette át az elismerést, mert a közelmúltban volt egy olyan „tevékenysége”, amely nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a díj értékrendjével és szellemiségével – erről Dobos Menyhért tájékoztatta a humoristát nyár elején. 

A döntést Galla értetlenkedve fogadta. Az üggyel kapcsolatban több levelet is írt, még Orbán Viktort is megkereste , hogy mégiscsak ő vehesse át a díjat, ám minden próbálkozása kudarcba fulladt – Laár Andrásnak ítélték az elismerést. 

A díjátadó után nem sokkal Laár András felajánlotta kollégájának, hogy szívesen megosztja vele az ékszert fizikai valójában, azt javasolta, hordják felváltva a gyűrűt, ha már ennyire fontos Gallának. A humorista viszont, úgy tűnik, nem szeretne osztozkodni – nyílt levélben üzent barátjának, hogy végleg magának akarja a gyűrűt.

Laár Andrásnak a jelek szerint nem tetszik a humorista megközelítése. Új, neki címzett nyílt levelében kifejti, szerinte nem jogos Galla Miklós követelése, és ha már nekik kettejüknek jár a gyűrű, akkor bizony megilleti a L’art pour l’art Társulat többi tagját is. Továbbadós módszert javasol kollégájának.

Ezt a díjat vélhetőleg azért kaptam, amit a L’art pour lart Társulat keretein belül műveltem, mert minden vicces figurám a társulat égisze alatt született és jutott el oda, ahol most tart. És ugyanez elmondható a te humorpályádról is. Ebben a díjazásban tehát eszmeileg benne foglaltatik a társulat egésze. Ebből következően úgy gondolom, hogy kibővíteném a gyűrű hatókörét a társulat többi tagjára is!

– írja levelében Laár András, felsorolva azokat a neveket, akik mellette és Galla mellett ugyancsak méltók lennének arra, hogy viseljék a gyűrűt.

Ez úgy nézne ki, hogy január 1-jén megkapnád tőlem a Gyűrűt, de február 1-jén nem nekem adnád vissza, hanem Robinak, aki továbbadná Móninak március 1-jén, aki áprilisban Zsolthoz továbbítaná. A Gyűrű (Drágaszág) így június elején kerülne vissza hozzád, és akkor megint egy hónapig a tiéd lehetne. Ebből kitűnik, hogy nem tartom jogosnak azt az igényedet, hogy kizárólag magadnak követeld a Gyűrűt

– folytatta, sorait pedig azzal a kéréssel zárta Galla irányába, hogy ne nyissanak vitát a meztelenkedésről, és ne vigyék el az eszmecserét kedvezőtlen irányba.

(Borítókép:  Laár András Karinthy-gyűrűvel az ujján az MTVA székházában 2021. december 8-án . Fotó: Cseke Csilla / MTI)

Rovatok