Index Vakbarát Hírportál

Vlagyimir Klicsko korábbi menyasszonya, Hayden Panettiere is harcolna

2022. február 26., szombat 14:00

Az orosz–ukrán konfliktusban személyesen is fegyvert ragadó korábbi világbajnok ökölvívót, Vlagyimir Klicskót és egész Ukrajnát támogatásáról biztosította a sportoló korábbi menyasszonya, a hollywoodi színésznő Hayden Panettiere.

A korábbi bokszoló és testvére, Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere vállvetve, fegyvert ragadva igyekeznek az orosz nyomást visszaszorítani, mivel az ukrán fővárost cikkünk készítésekor már ostromolták az orosz csapatok, több rakéta is lakóházakba csapódott, az utcákon tankok vonulnak. 

A nehéz helyzetben szinte az egész világ támogatásáról biztosította az ukrán népet, az ökölvívó volt menyasszonya, a Klicskóval kilenc évig egy párt alkotó, a világbajnoknak gyereket is szülő amerikai színésznő, Hayden Panettiere is szívügyének érzi az ukránok ügyét, mert mind az ország, mind az ukrán emberek nagyon közel kerültek szívéhez. 

Személyesen is meggyőződhettem arról, milyen erős az ukrán nép, amely az évek során oly keményen harcolt a függetlenségéért és az országa védelméért. Szégyen, amit Putyin művel. Ez a rettenetes esemény félelmetes üzenetet hordoz: azt, hogy 2022-ben rendben van megsérteni szabad emberek jogait és hagyni a Putyin-féle autokratáknak, hogy megkapjanak bármit, amit csak akarnak

– írta közösségi oldalán a színésznő, aki imádkozik az országban tartózkodó családtagjaiért és barátaiért. A bejegyzést így zárta:

Bárcsak több segítséget kapnátok, és bárcsak ott harcolhatnék veletek! Megkérek mindenkit, aki nem tud ott lenni, fejezze ki szolidaritását, és álljon ki a demokrácia eszménye mellett.

A Hősök című sorozatban megismert színésznő még a Klicskóval való kapcsolata alatt, 2013-ben részt vett a kijevi tüntetéseken is, így jól tudja, milyen az ország szabadságáért küzdeni. Panettiere és Vlagyimir Klicsko lánya, a hétesztendős Kaya ugyan az édesapjával él Ukrajnában, de a színésznő biztosított mindenkit arról, hogy jelenleg nem tartózkodik az országban. 

(Borítókép: Hayden Panettiere 2016. január 17-én. Fotó: Jason Kempin / Getty Images for The Critics’ Choice Awards)

 

Rovatok