Index Vakbarát Hírportál

Károly herceg is kölcsönad a szexuális zaklatással vádolt Andrásnak

2022. március 7., hétfő 13:53 | aznap frissítve

A brit királynő, II. Erzsébet után Károly herceg is komoly pénzösszeggel segíti a szexbotrányba keveredő Andrást. A hírek szerint a királyi sarj tizenkétmillió dollárt fizet Virginia Roberts Giuffrének a peren kívüli megegyezés során, amelynek nagy részét a család tagjai állják.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, András korábbi yorki herceget szexuális zaklatással vádolta meg egy amerikai nő, Virginia Roberts Giuffre, aki állítása szerint még kiskorúként, 17 évesen kényszerült lefeküdni a brit királyi sarjjal. Az ügy miatt II. Erzsébet döntése értelmében András elvesztette hercegi titulusát és egyéb királyi címeit is.

Az ügy miatt tizenkétmillió dollárnak (4,3 milliárd forintnak) megfelelő összeget kell kifizetnie az egyébként minden vádat tagadó Andrásnak, amelyben a királynő, most pedig Károly herceg is pénzügyi segítséget ajánlott az ügy mielőbbi rendezése érdekében. 

Ugyan azt pontosan nem tudni, mekkora összeggel száll be Károly a peren kívüli egyezség összegébe, korábban II. Erzsébethez közeli források azt állították, a királynő tizenkétmillió fontot (5,7 milliárd forintot) adhatott Andrásnak. Ez az összeg azonban fedezné a megegyezés teljes költséget, így Károly mostani felajánlása értelmében a királynő vélhetően kisebb összeggel segítette ki fiát. 

Nincs jövedelme vagy pénze banki hitel törlesztésére, így a család az egyetlen módja annak, hogy fizetni tudjon

– mondta a címétől megfosztott herceg egy barátja a Sunnak, aki szerint tartozását svájci birtoka eladása után fogja tudni csak törleszteni. A ház körülbelül 22 millió dollárt érhet. 

A herceg egyébként bennfentes információk szerint már nagyon bánja, hogy kapcsolatba került a szexbotrány főszereplőjével, a milliárdos Jeffrey Epsteinnel, akit az ügy miatt börtönbüntetésre ítéltek, ahol öngyilkosságot követett el

(via Sun, New York Post)

(Borítókép: Károly herceg 2022. március 3-án. Fotó: Max Mumby / Indigo/Getty Images)

Rovatok