Index Vakbarát Hírportál

Will Smith meg is ölhette volna Chris Rockot

2022. március 28., hétfő 13:27

Nem csak az akadémiát, hírességek tucatját nem hagyja nyugodni az Oscar-gálán pofozkodó Will Smith esete. Van, aki védelmébe vette és támogatásáról biztosította a forrófejű színészt, de akad bőven olyan is, aki szerint az ütés semmilyen keretek között nem történhetett volna meg.

Mint ahogy arról az Index is beszámolt, Will Smithnél a 94. Oscar-gálán, a humorista Chris Rocknak a feleségét célzó poénjánál szakadt el a cérna. A színpadra sétálva hatalmas pofonnal honorálta a szerinte ízléstelen tréfát, amit egy rövid szócsata követett. 

A váratlan pofon után a filmsztárt többen is próbálták megnyugtatni, elsőként ment oda hozzá Tyler Perry és Denzel Washington is, aki próbálta megnyugtatni a forgatási szünetben is még feltüzelt színészt. A szintén Oscar-díjas Washington a nyugtató szavak mellett egy jó tanáccsal is ellátta Smitht. 

A legjobb pillanatokban legyél óvatos, akkor jön érted az ördög

– utalt a jó barát arra, hogy az este élete első Oscar-díját bezsebelő színész nem veszítheti el a fejét pont akkor, amikor élete legnagyobb sikerét éri el. 

A helyszínen Washingtonék mellett Bradley Cooper és Smith felesége, Jada Pinkett Smith is próbálta megnyugtatni a feltüzelt színészt, a gyors támogatás mellett pedig maga a színész fia, Jaden Smith is tömören reagált a pofozkodó édesapára.

„Mi így csináljuk” – írta Twitteren Will Smith agresszív fellépésére a fiú. 

A színész cselekedetében megerősítő vagy támogató személyekkel szemben azonban jóval többen akadtak, akik nemtetszésüknek és megdöbbenésüknek adtak hangot a hirtelen jött pofozkodás kapcsán. 

„Nagyon rossz gyakorlat felsétálni a színpadra és fizikailag megtámadni egy komikust” – írta az Emmy-díjas Kathy Griffin. – Most már mindannyiunk aggódhatunk, hogy ki akar a következő Will Smith lenni a komédiaklubokban és a színházakban.

Aggodalmával nem volt egyedül, hozzá hasonlóan Trevor Noah, a  dél-afrikai származású stand-upos, műsorvezető is csak tátott szájjal figyelte a történteket.  „Mi a f*? Ez nem volt benne a forgatókönyvben” – írta közösségi oldalán Noah. 

A filmproducer Judd Apatow szerint Will Smith szerencsés, mert sokkal nagyobb bajt is okozhatott volna az ütésével. 

Meg is ölhette volna. Ez tiszta, kontrollálatlan düh és erőszak. Millió viccet hallottak róluk az elmúlt három évtizedben. Nem újoncok Hollywood és a komédia világában. Elvesztette az eszét

– írta az azóta elérhetetlenné váló posztjában az elismert hollywoodi szakember.

A rendkívül komoly reakciók mellett a fenegyerek rapper 50cent sem hagyta szó nélkül a történteket, aki igazán jól szórakozott a látottakon. 

„Ribanc, velem ne szórakozz soha. LOL” – írta posztjában a rapper, aki a pofon jól elkapott pillanatáról egy képet is csatolt a bejegyzéshez. 

Rovatok