Index Vakbarát Hírportál

Fordulatot hozhat Johnny Depp perében Amber Heard megrázó vallomása

2022. május 5., csütörtök 05:40

Johnny Depp-pel való kapcsolatuk már a legelején sem volt olyan rózsás, mint ahogy eddig a színésznő lefestette. Egy igazságügyi pszichológus szerint Amber Heard a Johnny Depp által elkövetett bántalmazás hatására 11 kilót fogyott.

Három hét tárgyalás után Amber Heard vallomást tett a bántalmazásokról. Szakításuk előtt egy álomszerű viszonyt írt le Johnny Depp-pel, de most elmondta, 2012-ben fordulatot vett a kapcsolatuk. Depp napokra eltűnt, majd amikor visszatért, egyre gyakrabban lealacsonyító, megalázó megjegyzéseket tett rá.

Megjegyzéseket tett arra, hogy kurválkodom, de mindezt a színészkedésemmel összefüggésben tette.

De aztán az a Depp, akit szeretett, elmondása szerint újra normálisan viselkedett. „Visszatért a hihetetlenül kedves, érzékeny, nagylelkű énjéhez. Annyira szeretve éreztem magam.”

De mindez nem tartott sokáig. A színész újra erőszakosan és kiszámíthatatlanul kezdett viselkedni, ami abban csúcsosodott ki, hogy egy ízben rátámadt Heardre, letépte a ruháját és valóságos testüregi motozásnak vetette alá, drogot keresve.

Állítása szerint Depp dühkitörései miatt a színész akkor 14 éves lánya pánikrohamot kapott, és Heard társaságában menekült el egy magánszigetre helikopterrel.

Pánikbetegségre szedett gyógyszereket

Dawn Hughes, egy New York-i klinikai és törvényszéki pszichológus, aki a családon belüli erőszak szakértője, azt mondta, Amber Heard súlya 58-ról 47 kilóra csökkent, mert megnövelte a gyógyszeradagját a pánikbetegsége miatt, amiben Johnny Depp bántalmazása miatt szenvedett.

Heard „lényegesen több gyógyszert” szedett, és több pánikrohamot és dühkitörést tapasztalt – állítja dr. Hughes a Daily Mail szerint, aki „katasztrofális kombinációnak” nevezte Depp kábítószerrel való visszaéléseit és az erőszakot.

Dr. Hughes szerint Depp megpróbálhatta volna racionalizálni a viselkedését, és megígérhette volna, hogy megjavul.

A szexuálisan erőszakos epizódok többsége az alkohol és drog által kiváltott dühkitörések miatt történt.

Dr. Hughes elemzése szerint bár Heard verbálisan bántalmazó volt, és megütötte Deppet, ez nem volt egyenlő a férfi cselekedeteivel, mert soha nem tudta megfordítani az erő és az irányítás fölényét.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101 telefonszámon.

(Borítókép: Amber Heard egy korábbi tárgyaláson – Fotó: Karwai Tang/Wireimage/Getty Images)

Rovatok