Index Vakbarát Hírportál

Családja szerint magas vérnyomás okozhatta Berki Krisztián halálát

2022. május 9., hétfő 11:05

A péntek reggelre elhunyt médiasztár halálának okát ugyan hivatalosan még nem közölték a hatóságok, édesanyja szerint nem drogok, hanem magas vérnyomás miatt lett rosszul aznap éjjel Berki Krisztián.

Utoljára feleségével beszélt telefonon halála előtt Berki Krisztián – derült ki a Tények riportjából. Berki Renáta szerint a médiasztár rosszul lett a magas vérnyomása miatt, és ez okozhatta a tragédiát. Erről a celeb édesanyja beszélt a Tényeknek, hozzátéve: annak ellenére, hogy kábítószergyanús anyagot találtak a lakásban, fia a gyermekei előtt sosem drogozott volna. 

Mazsi azt mondja, szerinte a vérnyomása… kiment az erkélyre, hogy lehűljön, kiment, lefeküdt, aztán kihűlt. Éjfél előtt is beszéltek telefonon, hogy mennek randizni, de azt nem akarom elhinni, hogy ő meg akart halni 

– nyilatkozta a TV2-nek az édesanya. 

Egy hónapja maga Berki Krisztián osztotta meg a követőivel, hogy az orvosok magas vérnyomást diagnosztizáltak nála, viszont gyógyszert nem akart szedni. Akkor azt mondta, terheléses vizsgálaton volt kardiológusnál, egy éven belül másodszor, illetve vérvétel is történt nála. Az eredményeket az endokrinológusával akarta kielemezni. Azt is hozzátette, két hónapja teljesen más útra lépett, szeretett volna a természetesség útján maradni, és ami gyógyszer nélkül kezelhető, azt úgy kezelni. 

A médiasztár halálának pontos oka a boncolás után derül ki. Bár a lakásán talált kábítószergyanús anyag miatt büntetőeljárás indult, Berki Krisztán édesanyja szerint kizárt, hogy a fia drogozott volna.  

Várjuk a boncolás eredményét, hogy kiderüljön, szteroid vagy kábítószer ­okozhatta-e a fiam halálát, mert találtak valamit a rendőrök. Pénteken lesz a boncolás, vizsgálják, mitől állt meg a szíve. Nem tudtam, hogy a fiam drogozott 

– ezt már a Blikknek nyilatkozta Berki Krisztián édesanyja, hozzátéve: fia felesége még nem tért magához a sokkból. Berki Mazsi korábban az Instagram-oldalán az utolsó közös fotójukat megosztva búcsúzott gyermeke apjától. Bár a sajtó munkatársai többször is keresték, egyelőre teljesen érthető módon még nem áll készen arra, hogy a tragédiáról nyilatkozzon. 

Mint ismert, a médiasztár holttestét péntek reggel IX. kerületi lakásának a teraszán Hódi Pamelával közös kislánya találta meg, aki sajtóinformációk szerint állítólag először azt hitte, csak alszik, ezért még be is takarta. A Blikk azt is tudni véli, hogy a gyermek Roboz Zsóka pszichológust értesítette telefonon arról, hogy baj van – a lap szerint ő volt, aki segített Berkiéknek rendbe hozni a házasságát.

Hevesi Kriszta pszichológus szerint a trauma feldolgozásához Berki Krisztián mindkét kislányának gyerekpszichológusi segítségre lesz szüksége. A szakember erről ma reggel a Mokka stúdiójában beszélt, és azt is hangsúlyozta, hogy a gyerekek lelki épségének megőrzésében a médiának is nagy szerepe van. 

Korábban Vujity Tvrtko is szót emelt azért, hogy sokan nem megfelelően viszonyulnak a pénteken történt tragédiához. A televíziós riporter a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet rá, hogy a méltánytalan viselkedésükkel egyesek a legalapvetőbb emberi, kegyeleti érzéseket tiporják sárba, figyelmen kívül hagyva a gyászolók fájdalmát. 

(Borítókép: Berki Krisztián és Berki Renáta 2020. március 6-án. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok