Index Vakbarát Hírportál

Johnny Depp még nem lélegezhet fel, évekig elhúzódhat az ügy

2022. június 2., csütörtök 15:40

Az amerikai bíróság esküdtszéke héthetes tárgyalás és három nap tanácskozás után Johnny Deppnek három ponton adott igazat a rágalmazási perben. Amber Heard színésznő fellebbezést tervez, miután elvesztette a rágalmazási pert volt férje ellen, akit családon belüli erőszakkal vádolt.

Az esküdtek három pontban adtak igazat Johnny Depp rágalmazási keresetének a virginiai bíróságon, és 15 millió dollárt ítéltek meg A Karib-tenger kalózai színészének, amelyet később a bíró 10,35 millió dollárra csökkentett.

Amber Heard százmillió dollárt követelt Johnny Depptől az ellenperben. Azt állította, hogy Depp sajtóügynöke rágalmazta őt, aki vádjait visszaélési rágalomnak nevezte, amelynek célja a nyerészkedés a metoo-mozgalomból volt. A nő csak egy vádpontban járt sikerrel, és kétmillió dollárt kapott. 

Johnny Depp ügyvédei meggyőzték az esküdtszéket, hogy nem bántalmazta Heardöt, és hogy a Washington Post cikkében szereplő, családon belüli erőszakra vonatkozó állításai rágalmazzák Deppet, és a rosszindulat vezérelte annak tudatában, hogy az állítás hamis.

A vesztes csalódott, de nem adja fel

Alafair Hall, Heard szóvivője elmondta, hogy az Aquaman színésznője azt tervezi, hogy megfellebbezi a döntést – írja a Guardian. Amber Heard az ítélet után csalódottságának adott hangot.

Még csalódottabb vagyok amiatt, amit ez az ítélet más nők számára jelent. Ez visszaesés. Visszaforgatja az idő kerekét egy olyan időbe, amikor nyilvánosan megszégyeníthettek és megalázhattak egy nőt, amiért szót emelt. Visszaveti azt az elképzelést, hogy a nők elleni erőszakot komolyan kell venni

– mondta a színésznő.

Az esküdtek egyhangú döntése héthetes tárgyalást zárt le, amelyben több tucat tanú és szakértő mérlegelte, hogy Johnny Depp bántalmazta-e feleségét 15 hónapos házasságuk alatt.

Lisa Bloom, egy nagy tekintélyű amerikai ügyvédnő, aki olyan nőket képviselt, akiknek szexuális zaklatási vádjai Bill O’Reilly, a Fox News műsorvezetőjének elbocsátásához vezettek, azt jósolta, hogy

a Heard–Depp-ügyben fellebbezés útján születik majd döntés.

Az ügyvéd szerint ez nem a vég, mert a legtöbb rágalmazási ügyet valóban fellebbezéssel döntik el. Hozzátette: számos rágalmazási ügyet kezelt, többek között Janice Dickinsont képviselte Bill Cosby ellen. Abban az ügyben két fellebbezéssel kellett érvelnie, és mindkettő sikeres volt.

Ez következetlen ítélet. Amber Heardöt becsmérelték, amikor Johnny Depp ügyvédje azt mondta, hogy az állításai hamisak. Rágalmazási ítéletet kapott a cikk címlapja miatt is, amelyet nem ő írt. Szerintem ezt megfellebbezik, és egy-két éven belül kapunk végleges választ és eredményt ebben az ügyben

– mondta Lisa Bloom.

(Borítókép: Amber Heard 2022. június 1-jén. Fotó: Reuters / Tom Brenner / File Photo)

Rovatok