Index Vakbarát Hírportál

Jeffrey Epsteinék klienslistáját követelte Elon Musk, csúnyán beégették

2022. június 8., szerda 06:36

A Tesla-vezér Elon Musk Jeffrey Epstein és párja, Ghislaine Maxwell szexhálózat-ügyféllistájának nyilvánosságra hozatalát követelte, viccesen tálalt felvetésére azonban velős választ kapott egy kommentelőtől. Itt van Elon Musk újabb Twitter-szájkaratéja.

A cellájában gyanús körülmények között öngyilkosságot elkövető Jeffrey Epstein barátnőjét, Ghislaine Maxwellt még tavaly december végén ítélte el a bíróság lánykereskedelem miatt. A milliárdos és felesége korábban több alkalommal is kiskorú lányokat kényszerített szexuális aktusra, barátaikkal és üzlettársaikkal, az ügybe többek között András herceg is belebukott.

Az ügy hatalmas port kavart az Egyesült Államokban, ennek ellenére az igazságügyi minisztérium továbbra sem hajlandó nyilvánosságra hozni azok listáját, akik Epsteinék kliensei lehettek a bűncselekmények során. 

Ezt nehezményezi most a Tesla-vezér Elon Musk is, aki már-már szokásához híven az általa kiszemelt Twitteren osztotta meg gondolatait az üggyel kapcsolatban – szúrta ki a Ladbible

A techguru a Szövetségi Igazságügyi Minisztériumának címzett posztjában a következőket írta: 

Egy figyelemre méltóbb dolog van csak annál, hogy a Szövetségi Igazságügyi Minisztérium nem hozta nyilvánosságra Jeffrey Epstein klienslistáját, az pedig az, hogy ez a médiában senkit sem érdekel. Nem furcsa ez egy kicsit? 

– írta Musk, aki a szöveghez egy fotót is csatolt, amelyen a Dolgok, amiket sosem láttam életemben felirat alatt egy sárkány, egy dinoszaurusz és egy unikornis látható az Epstein-Maxwell klienslista-felirat mellett. 

Az éles bírálat azonban nem maradhatott válasz nélkül, egy kommenttelő pedig igencsak odaszúrt Musknak, ugyanis egy közös képet posztolt az elítélt Maxwellről és a Tesla-vezérről az „Én találtam egyet szöveggel”, utalva arra, hogy a dollármilliárdos maga is Epsteinék ügyfelei közé tartozhatott.

Nem kellett azonban attól tartani, hogy a világ leggazdagabb emberének tartott üzletember szó nélkül hagyja az őt kóstolgató felhasználót, Musk velős választ adott a vádakra. 

Igen, Ghislaine beletrollkodott a képembe a Vanity Fair Oscar-partiján – tőlük kellene megkérdezned, miért hívták meg őt. Azok az emberek, akik ezt a fotót tolják, nem szólnak egy szót sem azokról a prominens emberekről, akik a szigetükre jártak. Szintén nagyon furcsa…

– reagált a SpaceX atyja. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Ghislaine Maxwell és Jeffrey Epstien egy fekete könyvecskében jegyezte fel a klienseiket, akik igénybe vették szexuális szolgáltatásokat nyújtó hálózatukat. A könyvben állítólag szerepel Bill Clinton és Donald Trump volt amerikai elnök, Henry Kissinger volt külügyminiszter, John Kerry és Woody Allen is.

Tavaly Ghislaine Maxwell perében – amely során lánykereskedelemben találták bűnösnek – felfedték az áldozatok nevét, azonban a kliensek teljes névsorát továbbra is homály fedi, miután a védelem és a bíró egyezséget kötött annak titokban tartásáról. 

Ugyan a cellájában az ítéletet követően nem sokkal öngyilkosságot elkövető Jeffrey Epstein felesége ügyében tavaly ítélet született, az elítélt üzletasszony fellebbezett az ítélet ellen, mivel kiderült, az esküdtek között egy olyan személy is ült, aki maga is szexuális zaklatás áldozata volt, személyes érintettsége pedig szembemegy a törvényekkel.

A történtekről az Index is beszámolt, illetve arról is, hogy Ghislaine Maxwell ügyvédjei emiatt jelezték védencük fellebbezési szándékát, illetve az ügy újratárgyalását követelik. A nőt az ellene felhozott hat vádpontból ötben találták bűnösnek, és a szakértők szerint több évtized is várhat rá a rácsok mögött.

A vád szerint Ghislaine Maxwell 1994 és 2004 között Jeffrey Epsteinnel együtt kiskorú lányokat toborzott, szexuális „játékokra” készített fel és molesztált az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. A jellemzően szegény sorsú, kiskorú lányokat pénzzel és állásígéretekkel hitegetve csábították magukhoz. A nő ügyvédjei azzal érveltek, hogy védencüket bűnbaknak használják, miután Epstein már nem él. Szerintük az áldozatok rosszul emlékeznek a történtekre, és pénzügyi haszon reményében sározták be Maxwellt.

Jeffrey Epsteint a manhattani ügyészség 2019 júliusában több tucat lány és nő szexuális kizsákmányolásával vádolta meg. A férfi később öngyilkos lett a börtönben, de korábban már elítélték egy 14 éves lány ellen elkövetett szexuális bűncselekményért.

(Borítókép: Elon Musk. Fotó:  Dimitrios Kambouris / Getty Images for The Met Museum / Vogue)

Rovatok