Index Vakbarát Hírportál

Angelina Jolie állítja, Brad Pitt bántalmazta őt és gyermekeiket is

2022. október 5., szerda 10:24

Angelina Jolie újabb részleteket osztott meg egy 2016-os repülőútról, amely házassága felbomlásához vezetett Brad Pitt-tel, és részletezte az állítólagos bántalmazó viselkedést.

Angelina Jolie azt állítja, hogy Brad Pitt bántalmazta őt és két gyermeküket egy 2016-os repülőúton, közben a franciaországi szőlőbirtokuk miatt is jogi csatát folytat a színésszel.

Kedden Los Angelesben keresetet nyújtott be, melyben a bírósági iratok azt állították, hogy miután a pár 2008-ban megvásárolta az 1300 hektáros dél-franciaországi birtokot, közösen több tízmillió dollárt fektettek be annak fejlesztésébe. Jolie és Pitt egyaránt 50 százalékos részesedéssel rendelkezett, Jolie személyes vagyonának nagy része a pincészethez kötődött.

A 47 éves nő ügyvédjei a The Guardian szerint azt állítják, hogy a Château Miravalban lévő részesedés eladása Brad Pittnek azért akadt el, mert a színész azt kérte Angelina Jolie-tól, hogy írjon alá egy titoktartási megállapodást, amely szerződésben megtiltotta volna neki, hogy a bíróságon kívül beszéljen az őt és a gyermekeiket ért fizikai és érzelmi bántalmazásról, amelyeket Brad Pitt által szenvedtek el.

A beadvány leírja Pitt 2016 szeptemberében történt fizikai és verbális kirohanását, amikor a pár és hat gyermekük Franciaországból Kaliforniába repült. A bírósági papírok szerint

Pitt fojtogatta az egyik gyereket, a másikat pedig arcon ütötte, majd megragadta Jolie-t a fejénél fogva, és megrázta.

Az esetet először Angelina Jolie az FBI dokumentumainak kiszivárogtatásával hozta nyilvánosságra.

Egy alkalommal „sört öntött Jolie-ra, egy másik alkalommal pedig sört és vörösbort öntött a gyerekekre”. Jolie napokkal az utazás után beadta a válókeresetet. Az FBI elutasította a büntetőjogi vádemelést.

Elfajult a vádaskodás, nem lehet tudni, mi állt az eredeti jelentésben

Állítólag Angelina Jolie névtelen felperesként próbált hozzájutni az FBI jelentésének másolatához egy információszabadságról szóló törvény alapján indított perben. Nem volt világos, hogy az erősen szerkesztett jelentés tartalmazta-e a két gyermekük fojtogatására vagy megütésére vonatkozó állításokat.

A bírósági beadvány részletezi Jolie beszámolóját az incidensről, amely szerinte akkor kezdődött, amikor Pitt azzal vádolta meg, hogy „túlságosan tisztelettudó” a gyerekeikkel szemben, és kiabált vele a fürdőszobában.

Pitt megragadta Jolie-t a fejénél fogva, és megrázta, majd megragadta a vállát, és ismét megrázta, mielőtt a fürdőszoba falának lökte

– áll a beadványban. „Pitt ezután többször is megütötte a repülőgép mennyezetét, ami arra késztette Jolie-t, hogy elhagyja a fürdőszobát”. A bírósági papírok szerint amikor az egyik gyermekük Jolie védelmére kelt, Pitt nekirontott a gyereknek, aminek következtében Jolie hátulról megragadta Pittet.

A színésznő ügyvédjei szerint mindent megtett, hogy „megpróbálja megóvni a gyerekeiket attól, hogy újra átéljék a fájdalmat, amit Pitt aznap okozott a családnak, de amikor Pitt benyújtotta ezt a pert, hogy újra befolyást szerezzen Jolie pénzügyi élete felett, és arra kényszerítse, hogy befagyasztott üzleti partnerként újra csatlakozzon volt férjéhez, akkor arra kényszerítette Jolie-t, hogy nyilvánosan megvédje magát ezekben a kérdésekben”.

Pitt februárban perelte be Jolie-t, azt állítva, hogy a nő megsértette szerződéses elvárásait, amikor eladta a borászatukban lévő részesedését a Tenute del Mondo nevű cégnek, a Stoli Group leányvállalatának. Keresete szerint Jolie titokban adta el a birtokot, és tudatosan megsértette Pitt szerződéses jogait, amelyek állítása szerint magukban foglalták azt a megállapodást, hogy egyikük sem adja el a részesedését a másik beleegyezése nélkül.

Rovatok