Index Vakbarát Hírportál

Zámbó Krisztián: Apám sokkal karizmatikusabb volt, mint a sorozatban

2023. január 20., péntek 21:07

Elmesélte Zámbó Krisztián, hogyan ünnepelték gyerekként édesapja születésnapját, és azt is elárulta, mi a véleménye a zenészről készített sorozatról.

Január 20-án ünnepelné 65. születésnapját Zámbó Jimmy. A magyar zenei élet egyik legismertebb alakjáról fia, Zámbó Krisztián mesélte el, hogyan teltek apja születésnapjai, és azt is, mit gondol A Király című sorozatról.

Krisztián elmondása szerint már a születésnapja előtt egy héttel azt tervezték otthon, milyen tortával lepjék meg az édesapját, és mindenki a saját zsebpénzéből vett neki valami apróságot. 

Az esetek többségében felküldtük őt az emeletre, meggyújtottuk a gyertyát a tortán, szóltunk neki, hogy jöjjön le, majd elénekeltük neki a Boldog születésnapot! című dalt. Ilyenkor nagyon elérzékenyült, amire a mai napig emlékszem

– emlékszik vissza a zenész fia, aki azt is elárulta, hogy apja a dobostortát szerette a legjobban, a nap végére pedig barátai társaságában ünnepelt tovább, akik között számos ismert ember is megfordult. 

Megválogatta az emberek társaságát

A Jimmy életéről szóló, A Király című sorozattal kapcsolatban kifejtette: a rendező, Kovács Dániel kiváló munkát végzett, de szerinte édesapja „sokkal karizmatikusabb személyiség volt”, mint azt bemutatják a sorozatban. 

...sokkal sármosabb és kulturáltabb ember volt. Kicsit prosztónak van beállítva, de valójában nem volt ilyen. Sokkal jobban öltözködött, és nem ivott annyit. Megválogatta az emberek társaságát, és nem beszélt ilyen csúnyán. Nekem a 7. rész tetszett a legjobban, ami az apa–fia kapcsolatot mutatja be, sírtam is rajta. Büszke vagyok arra, hogy édesapámról egy minőségi sorozat készült

– mondta el végezetül a Blikknek, hozzátéve, hogy végeredményben elégedett a produkcióval

Rovatok