Index Vakbarát Hírportál

Szabadulása óta először adott interjút Andrew Tate

2023. június 2., péntek 06:49

Az embercsempészettel, nemi erőszakkal és bűnszövetkezet működtetésével gyanúsított egykori küzdősportbajnok, influenszer először nyilatkozott azóta, hogy kiengedték a romániai börtönből. Az interjúban Andrew Tate tagadta, hogy nézeteivel a nők elleni gyűlölet táplálná, és elutasított minden ellene felhozott vádat.

Mint megírtuk, a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni román ügyészség (DIICOT) embercsempészettel, nemi erőszakkal és bűnszövetkezet működtetésével gyanúsítja Andrew és Tristan Tate-et, azt állítva, hogy fiatal lányokat szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek. A videókat feltöltötték az internetre, amiből a testvérpárnak jelentős bevétele származott.

A Tate-fivérek letartóztatását korábban háromszor is meghosszabbították, azonban a bukaresti táblabíróság április elején helyt adott a vizsgálati fogság újabb meghosszabbítása ellen emelt óvásuknak, így 30 napos házi őrizetbe kerültek Romániában.

Andrew Tate a három hónapos vizsgálati fogságot követően először a BBC-nek adott interjút. Az influenszert a riporter több ellene felhozott váddal is szembesítette, azonban Tate mindet elutasította. Amikor arról kérdezték, hogy a nőkkel kapcsolatos ellentmondásos nézetei ártanak-e a fiataloknak, Tate azt állította, hogy ő „a jót szolgálja, és minden cselekedete Isten utasítását követi”.

Az influenszer elutasította a jelenlegi nyomozásban érintett nők vallomásait, akik nemi erőszakkal és kizsákmányolással vádolták a férfit, sőt, az egyik nőről azt állította, hogy a BBC találta ki. A szóban forgó nő ugyanis személyazonossága védelme érdekében névtelenül vallott arról, hogy azért követte Tate-et Romániába, mert azt hitte, a férfi szerelmes belé. Ott azonban nyomást gyakoroltak rá, és szexuális tartalmú videókat kellett készítenie.

Erre reagálva a férfi azt mondta, azzal, hogy most interjút ad, szívességet tesz a brit műsorszolgáltatónak, és szerinte rajta kívül senki nem tudja, hogy ki ez a nő, akit a BBC talált ki. 

Az influenszer arról is beszélt, hogy szerinte nagyon álságos úgy tenni, mintha a kijelentéseivel és cselekedeteivel ártana a fiataloknak. Tate-et ugyanis több fiatalokat védő szervezet is azzal vádolta, hogy az internetre feltöltött tartalmai miatt egyre több nőt ért erőszak az iskolákban. Elmondása szerint soha nem bátorított senkit arra, hogy támadjon meg tanárt, legyen az férfi vagy nő.

Kemény munkát és fegyelmet prédikálok. Sportoló vagyok, a vallásról beszélek, a drogok és az alkohol, valamint a késes támadások ellen vagyok. Minden egyes probléma, ami felvetül a modern társadalomban, azt ellenzem

– fogalmazott Andrew Tate.

Elmondása szerint több vitatott megjegyzését is kiragadták az eredeti szövegkörnyezetből, vagy egyszerűen csak viccnek szánta azokat. Ilyen volt például az is, amikor azt mondta, hogy egy nő intim testrészei a férfi partneréhez tartoznak.

Nem tudom, érti-e, mi az a szarkazmus, és a kontextus. Nem tudom, hogy érti-e, mi az, hogy szatirikus tartalom 

– tette hozzá.

A csaknem negyven percig tartó beszélgetés közben Andrew Tate többször is rámutatott azokra a „kis papírcetlikre”, amiket a riporter magánál tartott, és azt mondta az újságírónak, hogy butaságokat beszél és több kutatómunkát kellett volna végeznie.

Az influenszer az interjút követően a Twitteren azt írta, hogy a hagyományos média miközben gyalázza őt, a kiegyensúlyozott újságírás ürügyén interjút könyörög ki tőle. Majd megosztotta ő is a saját verzióját a beszélgetésről.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok